search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:30
MENU CLOSE

Αιχμές Μαρινάκη για Δούκα: Τα πρώτα δείγματα δεν μας κάνουν αισιόδοξους

07.11.2023 14:26
pavlos-marinakis

«Μήνυμα» της κυβέρνησης προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγο μετά την τοποθέτηση του Χάρη Δούκα για τα έργα του μετρό στα Εξάρχεια και την κοπή δέντρων στην πλατεία.

Ερωτηθείς σχετικά, και με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι οι Αθηναίοι «θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ» κατά τη θητεία του Χ. Δούκα στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι η ολοκλήρωση των έργων του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και κεντρική εξαγγελία του ίδιου του πρωθυπουργού, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ούτε βήμα πίσω. Προσέθεσε, δε, ότι η εταιρεία έχει δώσει πλήρη αναφορά σχετικά με τα δέντρα στην πλατεία και, στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι η δήλωση του νέου δήμαρχου Αθηναίων δεν συνάδει με τις δηλώσεις του περί συνεργασίας και συναινέσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να συναντηθεί με όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με έμφαση με πρώτη φάση με τους Περιφερειάρχες και τους δημάρχους των μεγάλων δήμων της χώρας και τόνισε ότι είναι καθήκον της κυβέρνησης να συνεργαστεί με όλους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, αν και σημείωσε ότι ο Ά. Γεωργιάδης εξέφρασε προσωπικές απόψεις, εντούτοις ανέφερε ότι ο Χ. Δούκας δεν ήταν επιλογή της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι τα πρώτα δείγματα δεν κάνουν την κυβέρνηση αισιόδοξη σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας με το νέο δήμαρχο της πρωτεύουσας. Όσον αφορά, δε, στις αντιδράσεις πολιτών των Εξαρχείων, ο Π. Μαρινάκης έκανε λόγο για «επαναστατική γυμναστική» στις πλάτες των πολιτών της Αθήνας.

Συγκλίσεις και διευρύνσεις

Καλούμενος, δε, να σχολιάσει την παρουσία, τη Δευτέρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέττας Γιαννάκου και, εν συνεχεία, σε εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, και αν η διπλή παρουσία αυτή ενέχει κάποια πολιτική αντινομία (δεδομένης της κριτικής που είχε ασκήσει στο παρελθόν στον Κ. Σημίτη ο Κώστας Καραμανλής), ο Π. Μαρινάκης επισήμανε τη στενή προσωπική σχέση του πρωθυπουργού με την εκλιπούσα, ενώ σημείωσε ότι η παρούσα φάση δεν ενδείκνυται για ιστορικές συζητήσεις, αλλά ότι η κυβέρνηση κοιτάζει το παρόν και το μέλλον, πιστή στις αξίες της παράταξης, αλλά και επιδιώκοντας διευρύνσεις και συγκλίσεις με άνοιγμα στην κοινωνία και με προσχωρήσεις στελεχών από άλλους χώρους που συστρατεύονται με το όραμα του Κ. Μητσοτάκη.

Κατά τα λοιπά, η υπόθεση της σύλληψης του Παλαιστινίου ο οποίος κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της περασμένης Κυριακής σήκωσε σε στύλο φωτισμού την παλαιστινιακή και την ελληνική σημαία – και όχι μόνο την παλαιστινιακή, ούτε κατέβασε την ελληνική, όπως γράφτηκε σε ορισμένους λογαρισμούς στα social media – φάνηκε να προκαλεί αμηχανία στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος παρέπεμψε στη σχετική δικογραφία της αστυνομίας, προκειμένου να… αποκαλυφθεί το αδίκημα για το οποίο αρχικά προσήχθη και εν συνεχεία συνελήφθη ο νεαρός Παλαιστίνιος, επαναλαμβάνοντας, πάντως, και ο ίδιος ότι ο συλληφθείς δεν κατέβασε την ελληνική σημαία, κάτι που, άλλωστε, ανέφερε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περί ελευθέρων επαγγελματιών

Όσον αφορά, δε, στο ζήτημα των αντιδράσεων των ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών έναντι των σχεδίων της κυβέρνησης για τη φορολόγησή τους, ο Π. Μαρινάκης επιχείρησε εκ νέου να χαμηλώσει τους τόνους, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν ανοίγει μέτωπο με κανέναν, ούτε τσουβαλιάζει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και ότι ο στόχος της με το νομοσχέδιο που προωθεί είναι μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο την αύξηση των δημοσίων εσόδων, τα οποία και θα διοχετευθούν στην κοινωνία.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στη διαβούλευση που θα γίνει επί του νομοσχεδίου για τις όποιες προτάσεις για βελτιώσεις, αν και ξεκαθάρισε ότι η κεντρική φιλοσοφία του δεν πρόκειται να αλλάξει. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των ελευθέρων επαγγελματιών από την κυβέρνηση και ότι η οιαδήποτε σύγκριση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης με το νόμο Κατρούγκαλου είναι άστοχη, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι το τεκμήριο που καθιερώνεται είναι μαχητό και ότι υπάρχουν ειδικές πρόνοιες για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χόγιερ: Υπεγράφη η δανειακή συμφωνία ΕτΕΠ-ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές (photos)

Χατζηδάκης: Αύξηση των δαπανών για παιδεία – υγεία και μείωση φορολογικών συντελεστών με τον περιορισμό της φοροδιαφυγής

Στις Βρυξέλλες ο Κασσελάκης – Ποιους θα συναντήσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:29