search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:24
MENU CLOSE

Στις Βρυξέλλες ο Κασσελάκης – Ποιους θα συναντήσει

07.11.2023 12:48
kasselakis

Σύμφωνα με κομματικές πηγές το ταξίδι του προέδρου στις Βρυξέλλες εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για Οικονομία και Κράτος Δικαίου. Έτσι μετά τις θεσμικές συναντήσεις των τελευταίων ημερών στο εσωτερικό, ο Στέφανος Κασσελάκης μεταβαίνει σήμερα στην βελγική πρωτεύουσα, όπου θα έχει σημαντικές επαφές για τα θέματα της οικονομίας και ανάπτυξης αλλά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών, «για το οποίο η χώρα διασύρεται και βρίσκεται υπόλογη διεθνώς, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με την Ευρωομάδα του κόμματος στις 19:00 (τοπική ώρα).

Αύριο, Τετάρτη, θα έχει σειρά συναντήσεων με τον Επίτροπο Οικονομίας και πρώην πρωθυπουργό Ιταλίας, Paolo Gentiloni, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας, Juan Fernando Lopez Aguilar,τον πρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Philippe  Lamberts, τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Martin Schirdewan και Manon Aubry και ευρωβουλευτές της Ομάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης. Επισημαίνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρεί ότι το Ταμείο Ανάκαμψης τείνει να εξελιχθεί – εξ’ αιτίας των επιλογών της κυβέρνησης – σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων και να αποτελέσει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η δικαιότερη κατανομή των πόρων με έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μένει έξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αποτελεί θέση αρχής για την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Ηγέτιδα δύναμη στην Ευρωπαϊκή Αριστερά

Παράλληλα, με τις συναντήσεις του με κορυφαίους εκπροσώπους των τριών προοδευτικών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλιστές), αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, «ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανεπιβεβαιώνει το ρόλο του κόμματος ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που χτίζει γέφυρες με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Αυτός θα είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές: Να ξαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα βάλει φρένο στην κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων και θα προωθήσει λύσεις βιώσιμης, συμπεριληπτικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής επανίδρυσης της Ευρώπης». 

Διαβάστε επίσης

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επικοινωνία Μπλίνκεν – Μητσοτάκη: Κοινός στόχος Ουάσιγκτον-Αθήνας η σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο

Ένα βήμα πριν τη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ: O Τσακαλώτος προανήγγειλε αποχώρηση – «Δύσκολο να επιστρέψει η περηφάνεια»

Ζαχαριάδης σε Άδωνι: «Η Αθήνα δεν θα είναι γαλάζιο κομματικό παιχνίδι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:21