search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:11
MENU CLOSE

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από την Τετάρτη – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

07.11.2023 21:04
kairos-new

Αλλαγή του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Τετάρτης (8/11) σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος τόνισε ότι κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές ή και τοπικές καταιγίδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας η ημέρα θα κυλήσει με αραιές συννεφιές, κατά τόπους αυξημένες.

Ο Σάκης Αρναούτογλου είπε επίσης ότι προς τις νυχτερινές ώρες τα σύννεφα αστάθειας θα μετακινηθούν νότια και ανατολικότερα φτάνοντας μέχρι τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη βορειοανατολική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, και αναμένουμε βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 3 με 4 -κατά τόπους και 5- μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε περισσότερο βόρειους. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ανατολική Στερεά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, 23 με 24 σε πεδινές ηπειρωτικές και σε νησιωτικές περιοχές.

Ο καιρός στην Αττική

Η Αττική, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα έχει αραιές συννεφιές με μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας, ενώ το βράδυ θα συννεφιάσει λίγο περισσότερο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Μακεδονία

Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα αρχίσει με λίγα σύννεφα και αρκετή ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι τα σύννεφα θα αρχίσουν να πυκνώνουν και να εκδηλώνονται βροχές οι οποίες θα ενταθούν τις νυχτερινές ώρες. Το βράδυ θα επικρατήσει ένας δυνατός βοριάς στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αλλαγή του καιρού θα έχουμε το Σάββατο, με αρκετές βροχές στα δυτικά, τοπικά στα βόρεια, βορειοανατολικά και στα ανατολικά του ανατολικού Αιγαίου. Στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας δεν αποκλείεται να σημειωθούν και οι πρώτες χιονοπτώσεις. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στα 6 με 7 -τοπικά και 8- μποφόρ.

«Από την Κυριακή ο καιρός θα ανοίξει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για νέα επιδείνωση του καιρού από την Δευτέρα και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Προειδοποίηση από ΕΜΥ

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από αύριο Τετάρτη 8 Νοεμβρίου το πρωί στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το βράδυ στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ:

  • Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.
  • Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ιαβάστε επίσης:

Ελεγκτικό συνέδριο: Κανόνας πλέον οι απευθείας αναθέσεις – Ποιος τομέας βρίσκεται στην «κορυφή»

Βόλος: Σε ανακριτή και εισαγγελέα νέο βίντεο από το σοκαριστικό τροχαίο με το νεκρό βρέφος

Νέο Ηράκλειο – Οικογένεια 16χρονης: Θύμα ξυλοδαρμού το παιδί μας – «Από το ντύσιμό της» έκριναν οτι επιτέθηκε σε αστυνομικούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:06