search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 10:02
MENU CLOSE

Αφράτο κέικ με γλυκοκολοκύθα και frosting κρέμας τυριού με κανέλα

08.11.2023 06:00
syntagi-new

Ένα κέικ – γλυκό ταψιού, αφράτο και γευστικό που κρατάει την υγρασία του χάρη στον πουρέ κολοκύθας, το γιαούρτι και το σπορέλαιο που περιέχει.

Σκεπάζεται με ένα βελούδινο frosting βουτύρου και κρέμας τυριού και απογειώνεται με τα αρώματα της κανέλας, της βανίλιας και του μοσχοκάρυδου.

Υλικά για τη Συνταγή

2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

1 ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

425 γραμμάρια πουρέ γλυκοκολοκύθας (σπιτικό, σε κονσέρβα ή συσκευασία κολοκύθα στον ατμό αλεσμένη)

1 ¾ φλιτζανιού ζάχαρη καστανή

½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

½ φλιτζάνι σπορέλαιο

4 αυγά μεγάλα

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

500 γραμμάρια κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και λαδώστε ελαφρά με άοσμο σπορέλαιο ένα ταψί 22 Χ 32 εκατοστών.

2.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

3.Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τον πουρέ κολοκύθας, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το λάδι. Μόλις ομογενοποιηθούν, ξεκινήστε να προσθέτετε τα αυγά, ένα – ένα τη φορά, χτυπώντας τα να ενσωματωθούν. Τέλος ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας.

4.Ενώστε τα δύο μίγματα, βάζοντας τα στεγνά υλικά μέσα στο μπολ των υγρών και ανακατέψτε τα μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη, χωρίς σβώλους.

5.Αδειάστε το μίγμα του κέικ μέσα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του να βγαίνει καθαρή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά και ετοιμάστε την επικάλυψη κρέμας τυριού.

6.Για το frosting χτυπήστε με το μίξερ καλά την κρέμα τυριού με το βούτυρο μέχρι να κρεμώσουν. Προσθέστε σε χαμηλή ταχύτητα την αχνοζάχαρη, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να έχετε μια βελούδινη και λεία κρέμα.

7.Γαρνίρετε και διατηρήστε το γλυκό στο ψυγείο.

Διαβάστε επίσης:

Παραδοσιακή γιαουρτόπιτα με αρωματικό σιρόπι λεμονιού

Κοτόπουλο πάπρικας (Paprikás Csirke) από την Ουγγαρία

Ρεβανί κακάο με άρωμα πορτοκαλιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12