search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:03
MENU CLOSE

Σπύρος Φωκάς: Την Τρίτη η κηδεία του – Η επιθυμία της οικογένειάς του

12.11.2023 09:13
spiros_fwkas
Φωτογραφία από την επίσημη πρεμιέρα «Παιδιά του πατρός» το 2013

Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών θα γίνει η κηδεία του Σπύρου Φωκά.

Η σορός του διεθνούς φήμης ηθοποιού θα βρίσκεται στην αίθουσα πολιτικής κηδείας από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας σύμφωνα με την επιθυμία του.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του επιθυμεί να γίνουν δωρεές στο σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».

Ο Σπύρος Φωκάς «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή στο κέντρο αποκατάστασης, όπου νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ήταν ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ηθοποιούς, που μετρούσε στο ενεργητικό του περισσότερες από 50 ταινίες σε Ρώμη και Χόλιγουντ. 

Η καλλιτεχνική διαδρομή και η διεθνής καριέρα του σε χώρες όπου μεγαλούργησαν κορυφαίοι σκηνοθέτες, όπως ο Λουκίνο Βισκόντι, ο Φράνκο Ρόσι, ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι, ο Λιούις Τιγκ, με συμπρωταγωνιστές του διάσημους ηθοποιούς, όπως τον Μάικλ Ντάγκλας, την Κατρίν Ντενέβ, την Καθλίν Τέρνερ, τον Ντάνι ντε Βίτο, την Κλαούντια Καρτινάλε, την Ζαν Μορώ, τον Ρενάτο Σαλβατόριταινίες και θεατρικά έργα που άφησαν εποχή, αναδεικνύουν το ξεχωριστό ταλέντο του και την αξία του. Αναμφισβήτητα, ο Σπύρος Φωκάς ήταν αληθινός «εραστής» της Τέχνης. Τα μάτια του -αν είχες την ευκαιρία να τον γνωρίσεις- αντανακλούσαν τη σοφία και τη γνώση του απέριττου και του απλού.

Διαβάστε επίσης:

Βοιωτία: Νεκρός νεαρός από όπλου αστυνομικού, μετά από καταδίωξη

Καιρός σήμερα: Έρχεται νέα επιδείνωση από το βράδυ – Βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Φρικιαστικό video με βασανισμούς ΑμεΑ: Χιλιάδες παρακολουθούσαν live τα αποτρόπαια γεγονότα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 01:34