search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 14:36
MENU CLOSE

Τι φοβάται ο Πούτιν και τοποθετεί πυραύλους στην εξοχική κατοικία του στο Σότσι;

13.11.2023 15:44
air defense

Πυραυλικό σύστημα προστασίας τοποθέτησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν στην αγαπημένη του έπαυλη στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, καθώς – όπως γράφει η Sun – φοβάται επίθεση με drones  από την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε την σχετική εντολή επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει επιθέσεις με ουκρανικά drones στην ευρύτερη περιοχή του Σότσι, όπου καταφεύγει συχνά ο Πούτιν.

Η βίλα στο Σότσι εκτείνεται σε έκταση 17.000 τετραγωνικών μέτρων και έχει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ο Ρώσος πρόεδρος: τη δική του εκκλησία, ένα κελάρι για εκλεκτά κρασιά, γυμναστήριο, παγοδρόμιο, αίθουσες αναψυχής και φυσικά τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας.

Περιβάλλεται από δάσος και πάνω από την βίλα απαγορεύεται να πετάει οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο αεροσκάφος, ενώ έχει αναπτυχθεί ένα ευρύ δίκτυο με σήραγγες διαφυγής, που μπορούν να αντέξουν ακόμα και πυρηνικό πλήγμα.

Ωστόσο φοβάται πλέον μήπως δεχτεί επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι από την Ουκρανία και γι αυτό έδωσε εντολή για την ανάπτυξη αντιαεροπορικού συστήματος.

Τον περασμένο μήνα έγιναν αρκετές επιθέσεις drones στην ευρύτερη περιφέρεια του Σότσι και αυτό θορύβησε τον Πούτιν. Στις 14 Οκτωβρίου καταρρίφθηκαν δύο τέτοια drones- καμικάζι, ενώ άλλο ένα έπληξε εργοστάσιο παρασκευής εκρηκτικών. Περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα ένα ελικοδρόμιο που χρησιμοποιείται από την υπηρεσία ασφαλείας του προέδρου Πούτιν, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σότσι, δέχτηκε άλλη επίθεση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος και υπέστη ζημιές. 

«Φαίνεται πως το αγαπημένο μέρος διακοπών του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κοντά στο Σότσι θα γίνει απρόσιτη για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο πολιτικός Βίκτορ Άλκσνις, προσθέτοντας ότι «τον κυνηγάει η Ουκρανία». 

Συστήματα για την απόκρουση πιθανής επίθεσης από αέρος έχουν τοποθετηθεί επίσης στο δάσος Βαλντάι, βορείως της Μόσχας και στο Νότο Ογκαρίοβο, κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα, όπου επίσης υπάρχουν κατοικίες του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Διαβάστε επίσης:

Τιτανικός: Στο «σφυρί» σπάνιο μενού της πρώτης θέσης – Δημοπρασία με σπάνια αντικείμενα από το ναυάγιο (photos/video)

Tik Tok: Γιατί είναι η πιο επιτυχημένη πλατφόρμα social media

Βρετανία: Επιστρέφει στην κυβέρνηση ο Ντέιβιντ Κάμερον – Ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 14:34