search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:38
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης: Η υπόθεση με τις άδειες εξαγωγών του Predator είναι στο στάδιο άσκησης πειθαρχικών διώξεων

14.11.2023 11:35
gerapetritis_new

Στο στάδιο της άσκησης πειθαρχικών διώξεων βρίσκεται η υπόθεση με τις άδειες εξαγωγών του Predator σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη

Σε έγγραφη απάντηση του σε ερώτηση 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρει πως σε αυτή στη φάση η διαδικασία καλύπτεται από απόλυτη μυστικότητα, βάσει του υπαλληλικού κώδικα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ για τις διαδικασίες αδειοδότησης εξαγωγών προϊόντων διττής χρήσεως από τη Β6 Διεύθυνση, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο άσκησης πειθαρχικών διώξεων. Όπως δε έχει ειδικότερα κριθεί, η απόλυτη μυστικότητα της ΕΔΕ του άρθρου 127 παρ. 5 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) δεν αίρεται με την υποβολή αιτιολογημένης έκθεσης από τον διενεργήσαντα αυτήν, αντιθέτως διατηρείται μέχρι την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του υπαλλήλου για τον οποίο προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες, βάσει των διαπιστώσεων της ΕΔΕ και μέχρι τη θέση της υπόθεσης στο αρχείο». 

Στην ερώτηση τους οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν ενημέρωση για το πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, από τις 16 Νοεμβρίου του 2022, «επειδή από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση για την Οικονομική Διπλωματία δόθηκαν άδειες εξαγωγής για προϊόντα διττής υπόστασης της εταιρείας Intellexa SA».

Διαβάστε επίσης:

Βίτσας: Γελοία τα περί καμαρίλας που είπε ο Κασσελάκης, έχει πολιτική σκέψη 7χρονου παιδιού (videos)

Νέα «πυρά» Σκουρλέτη κατά Κασσελάκη: Βίαιη μετατόπιση και μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ – Υπάρχει κενό για κάτι νέο (video)

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:37