search
ΤΕΤΑΡΤΗ 09.07.2025 03:57
MENU CLOSE

Εγκάρδια υποδοχή Σι Τζινπίνγκ από Μπάιντεν: Συμφώνησαν σε αναθέρμανση του διαλόγου (Photos/Video)

15.11.2023 22:35
biden-si-new

Ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας σε εξοχική κατοικία που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από το Σαν Φρανσίσκο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτησε δια χειραψίας τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του, λέγοντας «χαίρομαι που σας ξαναβλέπω».

Το τετ-α-τετ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) είναι το πρώτο μεταξύ των δύο ηγετών μετά τη συνάντησή τους στο περιθώριο των εργασιών της G20 στην Ινδονησία πριν από έναν χρόνο. Αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες και έχει στόχο την εξομάλυνση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι οι δύο ηγέτες πρέπει να διασφαλίσουν πως «η αντιπαλότητα δεν θα εξελιχθεί σε σύγκρουση», εκφράζοντας την επιθυμία για αναθέρμανση του διαλόγου μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

«Δύο μεγάλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, δεν μπορούν να γυρίσουν την πλάτη η μία στην άλλη», είπε από την πλευρά του ο Σι Τζινπίνγκ στον αμερικανό πρόεδρο, τονίζοντας ότι οι η σύγκρουση και η αντιπαράθεση θα έχουν «αφόρητες συνέπειες για όλους».

Διαβάστε επίσης:

Ερυθρά Θάλασσα: Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Callas, Paris 1958: Το φιλμ της ιστορικής πρώτης εμφάνισης της ντίβας στην Όπερα του Παρισιού (Photos/Videos)

Ο IDF δημοσιεύει υλικό με όπλα που βρέθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – «Πιθανή η κατασκευή στοιχείων» λέει η Χαμάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09.07.2025 03:56