search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 06:04
MENU CLOSE

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος, πιο τίμια και καθαρή απολογία δεν έχει γίνει ποτέ

15.11.2023 19:40
kougias

Γεμάτη ένταση ήταν η πρώτη μέρα της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου, στη δίκη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε νωρίτερα αίτησης εξαίρεσης της Προέδρου, το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Η διαδικασία διακόπηκε για την άλλη εβδομάδα, με τον γνωστό ποινικολόγο να προχωρά σε δηλώσεις, τονίζοντας για ακόμα μία φορά την «αθωότητα» της Ρούλας Πισπιρίγκου και αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι στα 50 χρόνια καριέρας του «πιο τίμια και καθαρή απολογία δεν έχει γίνει ποτέ».

«Πρόκειται περί μίας φτωχής, δυστυχισμένης, αθώας μητέρας»

«Από τις 9 Ιανουαρίου του 2023, έχουν συμπληρωθεί 11 μήνες διαδικασίας. Θα πω κάτι το οποίο για μένα είναι απόλυτο: όποιος είχε τη δυνατότητα να ακούσει, είτε δικαστής, είτε εισαγγελέας, είτε δικηγόρος, τη μέχρι τώρα απολογία της κατηγορουμένης, δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται περί μίας φτωχής, δυστυχισμένης, αθώας μητέρας.

Όποιος διαδώσει κάτι άλλο, θα το βρει από τον Θεό. Πιο αυθόρμητη απολογία δεν υπάρχει. Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος, έχω κάνει περίπου 1000 ανθρωποκτονίες, πιο τίμια και καθαρή απολογία δεν έχει γίνει ποτέ.

«Η ιστορία της ψυχρής γυναίκας κατέρρευσε»

Πρέπει να μεταδοθεί αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα. Όλη αυτή η ιστορία της ψυχρής γυναίκας κατέρρευσε και κανείς δεν δικαιούται να παραφράσει την πραγματικότητα. Διακόψαμε μέχρι την άλλη Πέμπτη γιατί έχουμε την αποχή των δικηγόρων την οποία πρέπει να σεβαστούμε, όμως να γνωρίζετε, για μένα προσωπικά και για όποιον είναι καθαρός και τίμιος άνθρωπος, με αυτά που είπε μέχρι τώρα, με τον τρόπο που τα είπε, με αυτό που έδειξε μέχρι τώρα, απέδειξε την αθωότητά της.

Όλα τα άλλα είναι για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν συνείδηση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην τιμούν, είτε είναι άντρες τα παντελόνια τους, είτε είναι γυναίκες το λειτούργημα του δημοσιογράφου. Αυτά τα λίγα ήθελα να πω, τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Η απολογία της Πισπιρίγκου: «Δεν θα πείραζα ούτε μία τρίχα από την κόρη μου»

Υπενθυθμίζεται ότι η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της και η οποία θα συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου, με την κατηγορούμενη να αρνείται κατηγορηματικά κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας. Ο δικηγόρος της είχε καταθέσει αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία και απορρίφθηκε.

Θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα σας πω απλά ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς», είπε αρχικά η 35χρονη κατηγορούμενη παιδοκτόνος, αρνούμενη κατηγορηματικά την κατηγορία ότι αρχικώς προσπάθησε να σκοτώσει και στη συνέχεια, εννέα μήνες αργότερα, να δολοφονήσει την 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη με 6,5 mg κεταμίνης.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία. Δε θα μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου να έχω πειράξει τρίχα από τα μαλλιά της. Το παιδί για το οποίο μιλούσαν εδώ στο δικαστήριο δεν ήταν το δικό μου παιδί», είπε χαρακτηριστικά η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Η Τζωρτζίνα γεννήθηκε με καισαρική τομή. Η Τζωρτζίνα (κλαίει) όταν γεννήθηκε, ήμουν η τελευταία που την είδα, ήμουν σε νάρκωση, ήταν ένα πλασματάκι που με το που με κοίταξε, ήταν σα να ζούσα το θαύμα εκείνη τη στιγμή, ένιωσα ότι αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά. Για πρωτη φορά. Με αυτά τα ματάκια…. όταν με κοίταξε μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη την ημέρα της ορκίστηκα ότι θα είπε για πάντα εκεί. Για ό,τι χρειαστεί», είπε κλαίγοντας η κατηγορούμενη παιδοκτόνος.

Η 35χρονη, που άλλοτε αναφέρεται σε χρόνο ενεστώτα και άλλοτε σε αόριστο, στην πρωτότοκη κόρη της, περιέγραψε πολλές σκηνές από την οικογενειακή τους καθημερινότητα, δηλώνοντας ότι η αδικοχαμένη 9χρονη ήταν ένα ανοιχτό, εξωστρεφές και κοινωνικό παιδί.

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλάει για τη Τζωρτζίνα σε παρελθόντα χρόνο, μου είναι αδιανόητο. Η Τζωρτζίνα είναι…. συγχωρήστε με δεν…»

«Ό,τι καλύτερο μπορούσε να έρθει στη ζωή μου εκείνη τη στιγμή. Μεγαλώσαμε μαζί. Μου μάθαινε πράγματα. Τα κάναμε όλα μαζί με την Τζωρτζινα, από την πρωτη στιγμή. Μεγαλώναμε μαζί», είπε χαρακτηριστικά η Ρούλα Πισπιριγκου.

«Ήταν τόσο χαρισματική, ήταν απίστευτη. Θελαμε να της δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να είναι καλός άνθρωπος, προσπαθήσαμε, ήμασταν μικροί, δεν πρόλαβα να δω τις αξίες σε αυτή, έμεινε τετραπληγική στα επτά της χρόνια. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί. Εγώ την αιτία για την ανακοπή και οι δυο γονείς ένας γιατρός δεν μας έχει πει τι της προκάλεσε. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες», είπε με κλάματα η κατηγορούμενη.

«Από τα τέρατα που έχω ακούσει εδώ μέσα…. θα σας το ξαναπώ…, μιλούσαν για το παιδί μου κι ενώ νόμιζα ότι μιλούσαν για κάποιο άλλο παιδί. Στο Καραμανδάνειο νομίζαμε ότι ήταν ψυχολογικό, γιατί δυστυχώς και κακώς, η Τζωρτζίνα ήταν μπροστά σε ένα περιστατικό βίας στο σπίτι, του μπαμπά της προς εμένα. Υπήρξε προστριβή μεταξύ εμού και του πρώην συζύγου μου, την είχα πάρει, στο σπίτι της μαμάς μου», ανεφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου και συμπλήρωσε «στις 7/4/21 ήμασταν στο σπίτι, ήταν μια φυσιολογική μέρα. Της είχα ανακοινώσει την τέταρτη εγκυμοσύνη, η αντίδραση της… η πιο ευτυχισμένη μέρα του κόσμου. Η πιο μεγάλη αγκαλιά. «Μαμά μου σε ευχαριστώ» μου είπε. Δεν της είχα πει τίποτα για το μπαμπά της. Τη Μαλένα και τη Τζωρτζίνα, προσπαθούσα να τις προστατεύσω να μην επηρεάζονται από τίποτα και κανέναν. Μπορεί να φωνάζαμε και να μας άκουγαν. Κακώς. Μας είχε κινήσει την περιέργεια αυτό».

«Δυστυχώς έζησε την απώλεια των δυο μικρότερων αδερφών της, δεν την εξέφρασε ποτέ. Είχαμε ρωτήσει ψυχολόγο. Με δική της προτροπή τις είδε στο γραφείο τελετών, όχι στην τελετή για το φόβο ακραίων αντιδράσεων. Όταν αντίκρισε τη Μαλένα της έλεγε «θα σε βλέπω», «θα σε βλέπω στα σύννεφα». Της είχα πει κι εγώ ότι θα ‘ναι αγγελάκι στον ουρανό. Την Ίριδα ομως την ακούμπησε, όταν πήγε κοντά και όταν ακούμπησε το παγωμένο χεράκι του μωρού τραβήχτηκε», ανεφερε «παγώνοντας» το ακροατήριο.

«Τεράστιος σεισμός, οργή και αγανάκτηση»

«Ένας τεράστιος σεισμός, γιατί… γιατί…. οργή και αγανάκτηση…. Γιατί με όλους τα έχω βάλει και δεν παίρνω απαντήσεις και κατηγορούμαι κιόλας», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου επαναλαμβάνοντας την αθωότητά της.

«Στην ερώτηση…. τετραπληγία ή …. Την ίδια απάντηση θα παίρναν από μένα: «Εγώ τη θέλω!». Δε μπορώ να διανοηθώ ότι θα μπορούσε κάποιος γονιός να απαντήσει κάτι διαφορετικό. Ήταν όλη μου η ζωή!», κατέληξε η κατηγορούμενη παιδοκτόνος, η οποία θα συνεχίσει την απολογία της την επόμενη Τετάρτη, στις 23 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Κορωπί: Συνελήφθη 15χρονος που έκανε bullying σε 14χρονο τα τελευταία τρία χρόνια

Έπεσε μέρος της οροφής σε δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω – «Θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον πέντε με έξι παιδιά»

Γλυφάδα: Αυτοκίνητο παραβίασε STOP και συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46