search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:25
MENU CLOSE

Ζευγάρι θέλει να αγοράσει τα δικαιώματα του Last Christmas και να το «σβήσει από τον χάρτη» (photo/video)

15.11.2023 12:55
Untitled design (5)

Για πολλούς το Last Christmas των Wham! είναι ένα αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι, αλλά ένα ζευγάρι από τη Σουηδία το απεχθάνεται τόσο πολύ που έχει ξεκινήσει έναν έρανο για να αγοράσει τα δικαιώματα του τραγουδιού, ώστε να μπορεί να το βγάλουν από τον αέρα για πάντα.

Ο Tomas Mazetti, 55 ετών και η σύζυγός του Hannah, 33, έχουν ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 50.000 λίρες για να βγάλουν το τραγούδι από τα βιβλία της ιστορίας – αλλά έχουν πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους καθώς τα δικαιώματα εκτιμάται ότι αξίζουν περίπου 20 εκατομμυρίων λίρες!

Η Hannah αποκάλυψε πως μίσησε πραγματικά το τραγούδι όταν δούλευε σε ένα καφέ στην Οξφόρδη πριν από 13 χρόνια και το αφεντικό της έβαζε το τραγούδι συνέχεια.

Το 2021 κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, μιλούσε σε γνωστούς και φίλους της για το πόσο απεχθανόταν το συγκεκριμένο τραγούδι με αποτέλεσμα να της έρθει η ιδέα του έρανου – που έβαλε μπρος αμέσως την επόμενη χρονιά.

Μέχρι στιγμής, 327 άτομα έχουν καταβάλει συνολικά 62.100 δολάρια (51.547 £), αλλά η Hannah, που έχει αποκτήσει τρία παιδιά, έχει μπροστά της ένα έργο-μαμούθ.

Τα δικαιώματα ανήκουν επί του παρόντος στη Warner Chappell Music UK και η αξία τους κυμαίνεται μεταξύ 15 και 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Hannah που είναι ζωγράφος και ζει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, δήλωσε: «Σπούδαζα αγγλική φιλολογία και δούλευα για να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Ο ιδιοκτήτης του καφέ είχε προγραμματίσει μια σούπερ cozy περίοδο διακοπών και είχε φτιάξει το δικό του CD με μια σειρά από χριστουγεννιάτικες «επιτυχίες». Δεν καταλάβαινε τα νεύρα που είχε όλο το προσωπικό όταν έμπαινε για 111η φορά το Last Christmas. Ήταν σαν κινέζικο βασανιστήριο. Ξεκινήσαμε για πλάκα να ρωτάμε ο ένας τον άλλον πόσο θα πλήρωναν για να μην ξανακούσουν το τραγούδι. Στη θεωρία μαζέψαμε αρκετά και τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησε πάλι να παίζει το τραγούδι το θυμηθήκαμε.

Και συνέχισε: «Τότε κάποιος ανέφερε πως θα μπορούσαμε εάν αγοράζαμε τα δικαιώματα να αφαιρέσουμε το τραγούδι από όλες τις πλατφόρμες. Ρωτήσαμε τους φίλους και τους γνωστούς μας και η ιδέα διαδόθηκε. Έχει πλάκα σαν διαδικασία γιατί ο κόσμος είτε μισεί το τραγούδι είτε το αγαπά.  Ίσως τα επόμενα Χριστούγεννα να είναι και τα τελευταία!».

Έχουν θέσει τον στόχο των 15 εκατομμυρίων δολαρίων που θα τους οδηγήσει στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Warner Chappell Music UK.

Εάν το …όνειρό τους γίνει πραγματικότητα, σκοπεύουν να πετάξουν την κύρια ηχογράφηση σε μια φινλανδική τοποθεσία πυρηνικών αποβλήτων «όπου θα παραμείνει εκεί για τουλάχιστον δύο εκατομμύρια χρόνια»!

Η Hannah και ο Tomas, που είναι συγγραφέας, είπαν ότι θέλουν να γίνει γνωστό ότι «δεν μισούν τους Wham!» αλλά απεχθάνονται το τραγούδι.

«Λυπάμαι, αλλά έτσι πρέπει να γίνει!», είπε ο Tomas. «Δεν μισούμε τους Wham!, αλλά μισούμε αυτό το τραγούδι. Είναι επειδή παίζεται 5.000 φορές την ημέρα, αλλά αισθανθήκαμε ότι έπρεπε να γίνει κάτι για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν όπως εμείς».

Έχει ζητηθεί από τη Warner Chappell Music να σχολιάσει το ζήτημα αυτό, χωρίς όμως να υπάρξει μέχρι αυτήν τη στιγμή καμία απάντηση σε κανέναν μέσον…  

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Φέρνει ρεκόρ αύξησης στις πωλήσεις μεταχειρισμένων ρούχων (Video)  

Νοσοκομείο Αγρινίου: Στο εδώλιο 200 γιατροί γιατί έδιναν φάρμακα με χειρόγραφες συνταγές

Καιρός: Χειμώνας προ των πυλών – Πότε πέφτει η θερμοκρασία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:24