search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:49
MENU CLOSE

Νοσοκομείο Αγρινίου: Στο εδώλιο 200 γιατροί γιατί έδιναν φάρμακα με χειρόγραφες συνταγές

15.11.2023 08:56
nosokomeio agriniou new

Σε δίκη παραπέμπονται 200 γιατροί του Νοσοκομείου Αγρινίου. Κατηγορούνται ότι συνταγογραφούσαν χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά στις εφημερίες τους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Οπως αναφέρει ωστόσο το iatropedia.gr οι 200 γιατροί δεν μπορούσαν να συνταγογραφήσουν με ψηφιακό τρόπο, όπως λένε τα πορίσματα των ελεγκτικών αρχών καθώς το επίμαχο διάστημα μεταξύ 2018 και 2021, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν υπήρχε ο κατάλληλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός και τα πληροφοριακά συστήματα, ώστε οι συνταγές για φάρμακα και παραπεμπτικά να εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Για “κατάφωρη αδικία” κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΝΑΑ):

«Θα το ζήσουμε και αυτό! Όλοι οι γιατροί του Γ.Ν. Αγρινίου παραβίασαν το υπηρεσιακό τους καθήκον, για να ζημιώσουν το νοσοκομείο. Αυτή είναι η κατηγορία. Παραπεμφθήκαμε να δικαστούμε για παράβαση καθήκοντος.

Αν είχαμε αρνηθεί να παράσχουμε υπηρεσίες στους ασθενείς εξαιτίας των ελλείψεων και ειδικότερα του συστήματος που θα επέτρεπε το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, θα είχαμε θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών. Πάλι θα ήμασταν κατηγορούμενοι», σημειώνουν.

Οι 200 γιατροί θα δικαστούν στις 11.01.2024 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου. Την ημέρα της δίκης όλοι οι γιατροί θα είναι στο δικαστήριο και το νοσοκομείο δεν θα λειτουργήσει.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Χειμώνας προ των πυλών – Πότε πέφτει η θερμοκρασία

Οι Παξοί βγαίνουν από τον τραπεζικό χάρτη της χώρας – Έκλεισε και το τελευταίο κατάστημα

Η ώρα της απολογίας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:49