search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:50
MENU CLOSE

Βοιωτία: Τι είπε στην απολογία του για το θάνατο του 17χρονου ο αστυνομικός – «’Εφταιξε» το χέρι του θύματος

16.11.2023 15:04
peripoliko new

Για «τραγική συγκυρία» κάνει λόγος ο αστυνομικός που απολογήθηκε για τον θάνατο του 17χρονου, στη Βοιωτία.

Μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν πάτησε τη σκανδάλη ποτέ, αναφέροντας ότι «ο 17χρονος έβαλε μπροστά στην κάννη του όπλου το χέρι του και έσπρωξε το όπλο με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει χωρίς εγώ ποτέ να πατήσω τη σκανδάλη».

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο 40χρονος αρχιφύλακας υποστηρίζει ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, και ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ, αφού ακινητοποιήθηκε η μαύρη BMW, «αφού άνοιξα την πόρτα του οδηγού και έχοντας λάβει προφυλάξεις, ούτως ώστε το σώμα μου να βρίσκεται εκτός του ανοίγματος της πόρτας του οδηγού και συγκεκριμένα στο σημείο όπου χωρίζονται η πίσω από την μπροστινή πόρτα και κρατώντας στο δεξί μου χέρι το υπηρεσιακό μου όπλο επανειλημμένα φώναζα: ‘Αστυνομία, Κατέβα κάτω’. Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου».

«Σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματός του στραφεί σε μία θέση με κλίση αριστερά εμπρός – σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι, που κρατούσε το όπλο, βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου, μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως συνέχισα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω, σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέροντας το χέρι του μπροστά στην κάννη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκρότησει, γιατί αυτή η εκκίνηση προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς εγώ πότε να την πατήσω».


«Γι’ αυτό άλλωστε όπως προκύπτει από το βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο, υποστήριξε στη συνέχεια, «η ανθρώπινη αντίδρασή μου είναι η με ουρλιαχτά και λυγμούς φράση ‘τι έκανες, ρε φίλε;’. Δυστυχώς το όλο συμβάν οφείλεται σε μία τραγική συγκυρία, αφού εάν η κάννη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αείμνηστου θύματος μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο εκεί το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον είχαμε κοντά μας».

Συγγενείς και φίλοι του 17χρονου συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο ζητώντας να φυλακιστεί ο αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, και τα αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, στο όπλο του 40χρονου αρχιφύλακα, δεν εντοπίστηκε αποτύπωμα του 17χρονου παρά μόνο πυρίτιδα το χέρι του.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος πυροβολούσε με κλεμμένη καραμπίνα στη μέση του δρόμου!

Ο Καλλιακμάνης εξόργισε τον πατέρα της δολοφονημένης Φαίης Μπακογιώργου – «Είναι ανάγωγος, φεύγω!» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34