search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:37
MENU CLOSE

ΕΛΑΣ: Ελεύθεροι με όρους ο επιχειρηματίας και ο αστυνομικός που εξαπατούσαν δανειολήπτες

21.11.2023 17:07
astinomia-new

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ο 53χρονος επιχειρηματίας και ο 34χρονος αστυνομικός που συνελήφθησαν μετά από διερεύνηση καταγγελίας, στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για εξαπάτηση δανειοληπτών στους οποίους υπόσχονταν ρυθμίσεις των οφειλών τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για αδικήματα που αφορούν, κατά περίπτωση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία), απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας, ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή και στους δύο του περιοριστικού όρου τής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα μία φορά τον μήνα. Επιπλέον ορίστηκε και η καταβολή χρηματικής εγγύησης η οποία για τον επιχειρηματία είναι 5 χιλιάδες ευρώ και τον αστυνομικό 3 χιλιάδες.

Και οι δύο φέρονται να αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται, με τον επιχειρηματία να ισχυρίζεται πως δεν εξαπάτησε κανέναν αλλά αντίθετα προέβαινε σε νόμιμες ενέργειες που του ανέθεταν οι πελάτες του.

Μάλιστα φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει ολοκληρώσει επιτυχώς γύρω στις 190 υποθέσεις και να τονίζει ότι δεν μπορεί οποιαδήποτε διαφωνία με πελάτη του, να μεταφράζεται σε εξαπάτηση.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο – σοκ: Ο άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας από ανήλικες στο Περιστέρι

Ζάκυνθος: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο – Ηθική αυτουργός η 63χρονη θεία του

Έρχεται μίνι κακοκαιρία σε 2 δόσεις: Σε ποιες περιοχές αναμένονται ισχυρές καταιγίδες – Η πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:37