search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:33
MENU CLOSE

The Crown: «Υπάρχουν αναλήθειες σε σκηνές της σειράς του Netflix για τη Νταϊάνα»

21.11.2023 11:06
the_crown_new

Τα πρώτα έξι επεισόδια -από τα συνολικά δέκα- του έκτου και τελευταίου κύκλου της σειράς «The Crown» του Netflix είναι ήδη πρόσβαση για τους συνδρομητές της OTT.

Στο δεύτερο επεισόδιο υπάρχει σκηνή στην οποία η λαίδη Νταϊάνα, το καλοκαίρι του ΄97 απολαμβάνει τη φιλοξενία του Ντόντι Αλ Φαγιέντ στη θαλαμηγό Jonikal (μετονομάστηκε Sokar το 1997 και Bash to 2021) του πατέρα του, του Αιγύπτου πολυεκατομμυριούχου Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, η ποία βρισκόταν αγκυροβολημένη σε κόλπο της Σαρδηνίας, όταν του λέει με παιχνιδιάρικη διάθεση πως τής αρέσουν οι άνδρες με χείλη που «έχουν την σωστή θερμοκρασία». «Τα δικά μου», ρωτά σε ανάλογο ύφος ο Ντόντι.

«Δεν ξέρω, πρέπει να το διαπιστώσω», αποκρίνεται η Νταϊάνα και την επόμενη στιγμή πέφτει το πρώτο φιλί τους, χωρίς να έχουν στο μεταξύ αντιληφθεί ότι σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από την αγκυροβολημένη στα ανοιχτά θαλαμηγό βρίσκεται ένα ταχύπλοο μέσα από το οποίο ο Ιταλός φωτογράφος μόδας και παπαράτσο Μάριο Μπρένα απαθανατίζει με την φωτογραφική μηχανή του τη στιγμή.

Ο Μπρένα σύμφωνα με τη σειρά, δέχεται τηλεφώνημα από τον πατέρα του Ντόντι, ο οποίος τον κατατοπίζει που και με ποιάν ακριβώς βρίσκεται ο γιός του, με πρόθεση να πιέσει τον άβουλο -όπως απεικονίζεται- Ντόντι να επισημοποιήσει τη σχέση και  να παντρευτεί τη Νταϊάνα.

Λίγες ημέρες αργότερα ο τρυφερός εναγκαλισμένος του ζευγαριού κάνει το γύρο του κόσμου στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και το κρυφό εως εκείνη τη στιγμή ειδύλλιο γίνεται παγκόσμια είδηση.

Ήταν η καταλυτική στιγμή η οποία -υποστηρίζεται- άλλαξε τη ζωή της Νταϊάνα. Προκάλεσε φρενίτιδα στις κουτσομπολίστικες- σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι των οποίων «καταδίωκαν» τη Νταϊάνα και τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ και χρεώθηκαν τον τραγικό θάνατο τους στο τροχαίο της γέφυρας Αλμά, στο Παρίσι έπειτα από αδυσώπητο κυνηγητό.

Ο φωτογράφος Μάριο Μπρένα τώρα, καταρρίπτει το τηλεοπτικό αφήγημα, βγήκε από τη «σιωπή» του και για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στους New York Times, υποστηρίζοντας πως το επίμαχο τηλεοπτικό αφήγημα είναι αναληθές.

Κατά μια εκδοχή, ανάμεσα σε πολλές, κάποιος από τους υπαλλήλους του Αλ Φαγιέντ διέρρευσε την πληροφορία για το που βρισκόταν το σκάφος στον Μπρένα, υποστηρίζει η πλευρά των εκδόσεων Times, η οποία εκτιμήθηκε ως αξιόπιστη.

«Παράλογη και επινοημένη» χαρακτήρισε ο Μάριο Μπρένα την ιδέα ότι ο Φαγιεντ τον είχε προσλάβει και με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ότι κάποιος του έδωσε την πληροφορία για τη θαλαμηγό.

Αποσαφήνισε πως κάθε καλοκαίρι βρισκόταν στη Σαρδηνία για να μπορεί να φωτογραφίζει παπαρατσικά διάσημους και το γεγονός ότι «πέτυχε» την Νταϊάνα και τον Ντόνι στη θαλαμηγό ήταν «απλώς μεγάλη τύχη».

Την 1η Αυγούστου 1997 ο Μπρένα, όπως υποστηρίζει, πλησίασε τη θαλαμηγό με ένα φουσκωτό νομίζοντας πως η ξανθιά που είδε στο κατάστρωμα να μιλά στο τηλέφωνο ήταν μια γνωστή του. Καθώς πλησίασε συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο ατζέντης του Μπρένα, Μπρούνο Μάλκα, ο οποίος συνέβαλε ώστε οι επιμαχες φωτογραφίες να πωληθούν στο Paris Match, υποστηρίζει ότι ο Μπρένα γνώριζε το γιοτ του Φαγιέντ «χωρίς να ξέρει ότι επέβαιναν τότε ο Ντόνι και η Νταϊάνα».

Ο Μπρένα διηγείται ότι αφού εντόπισε το ζευγάρι, πέρασε τις επόμενες ημέρες παρακολουθώντας το σκάφος, από την ακτή, σκαρφαλωμένος σε έναν βράχο για να έχει καλύτερη οπτική γωνία και θέα. Από αυτή την τοποθεσία, 400 μέτρα μακριά από το «στόχο» του, με τηλεφακό τράβηξε μερικές φωτογραφίες της Νταϊάνα και του Ντόντι, αγκαλιασμένους. «Οι λήψεις ήταν σχεδόν θολές», είπε ο Μπρένα, «επειδή υπήρχε θερμική ομίχλη», παράμετρος που τον δυσκόλευε στην εστίαση για καθαρή εικόνα του ζευγαριού.

Παρόλα αυτά, ήξερε αμέσως ότι είχε εξασφαλίσει «μια ιστορική φωτογραφία». Το καρέ «έλυσε τα προσωπικά και οικογενειακά μου προβλήματα», όπως είπε, σε μια εποχή που είχε χωρίσει πρόσφατα και κατά συνέπεια «δεν κολυμπούσα στα πλούτη».

Στις 10 Αυγούστου ‘97, η βρετανική κουτσομπολίστικη εφημερίδα Sunday Mirror, δημοσίευσε την εικόνα του Μπρένα  στην πρώτη σελίδα της. «Το φιλί», έγραφε ο τίτλος. Σύντομα, είπε ο Μπρένα, πουλούσε τις φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Στους επόμενους έξι με οκτώ μήνες, είπε, έβγαλε περίπου 1,7 εκατ λίρες Αγγλίας (ή 2,1 εκατ. δολάρια), από τις φωτογραφίες του ζευγαριού.

Ο Μπρένα στη συνέντευξη του, η οποία έγινε με ερωταπαντήσεις μέσω μέιλ, δεν συμμερίστηκε με τον τρόπο που παρουσιάζεται στη σειρά του Netflix καθώς σε ένα σημείο ο χαρακτήρας εμφανίζεται να λέει ότι οι παπαράτσι πρέπει να συμπεριφέρονται σαν «κυνηγοί δολοφόνοι» και ότι ούτε ένας από την παραγωγή του «The Crown» δεν επικοινώνησε μαζί του με σκοπό να μάθει για τις εμπειρίες του. Η εφημερίδα απευθύνθηκε στο Netflix για σχόλιο αλλά δεν έλαβε απάντηση, όπως υποστηρίζει.

Ο Μπρένα δήλωσε σοκαρισμένος ότι πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο της Νταϊάνας, είπε ότι «δεν μπορούσα να το πιστέψω» και ότι έκλαψε, επειδή και ο ίδιος έχει δύο παιδιά, επομένως μπορούσε να νιώσει τι θα σήμαινε για τα δύο αγόρια. Εκείνη τη στιγμή- τόνισε- πήρε την απόφαση να μην μιλήσει ή να αποκαλύψει κάτι για το περιστατικό «έως ότου ενηλικιωθούν ο Γουίλιαμ και ο Χάρι».

Και μόνο η σκέψη ότι οι φωτογραφίες του «θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στην ενίσχυση του κυνηγιού της Νταϊάνα και του Ντόντι, προφανώς με θλίβει», δήλωσε ο Μπρένα. Αλλά δεν πιστεύει ότι η δουλειά του επέδρασε σημαντικά στη φρενίτιδα γύρω από την πριγκίπισσα. «Αν δεν ήμουν εγώ», πρόσθεσε, «κάποιος άλλος θα είχε σίγουρα απαθανατίσει αυτές τις εικόνες».

Διαβάστε επίσης:

«Napoleon»: Αυτό είναι το τελικό τρέιλερ της επικής ταινίας με τον Joaquin Phoenix (video)

Ο Τζέρεμι Άιρονς θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Ο κόμης Μόντε Κρίστο»

Google Doodle: Η Google τιμά τον πρωτοπόρο καρδιοχειρουργό Victor Chang

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:32