search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 12:42
MENU CLOSE

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Αυτές ήταν τα λόγια που είπε στον πυροσβέστη που προσπάθησε να τη σώσει

05.11.2023 17:54
diana new

Ο φρικτός θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, σε ηλικία 36 ετών, ράγισε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησαν να τη σώσουν, ο πυροσβέστης Xavier Gourmelon, αποκάλυψε στη “Mirror”, 26 χρόνια από τον θάνατό της, τι του είπε όταν της κράτησε το χέρι για να την παρηγορήσει, υποθέτοντας πως δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά.

«Θεέ μου, τι συνέβη;», τον ρώτησε, πριν αφήσει την τελευταία της πνοή λίγες στιγμές αργότερα από καρδιακή ανακοπή.

Ο κ. Gourmelon είχε πει προηγουμένως στη The Sun: «Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά για λίγα δευτερόλεπτα και αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Φυσικά ανακουφίστηκα γιατί, ως πρώτος που ανταποκρίθηκε, ήθελα να σώσω ζωές — και αυτό νόμιζα ότι είχα κάνει. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε. Από όσο γνώριζα όταν ήταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα να ζήσει. Αλλά αργότερα έμαθα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Αναστατώθηκα πολύ».

«Τώρα ξέρω ότι είχε σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς αλλά σκέφτομαι συνεχώς όλο το περιστατικό και η ανάμνηση εκείνης της νύχτας θα μείνει για πάντα χαραγμένη μέσα μου. Δεν είχα ιδέα τότε ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ένας από τους παραϊατρικούς μου είπε ότι ήταν αυτή όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο», πρόσθεσε.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η Νταϊάνα κηρύχθηκε νεκρή στις 04:00 το πρωί τοπική ώρα, στο νοσοκομείο Pitie-Salpetriere στο Παρίσι. Πλήθος κόσμου άφησε πολλές ανθοδέσμες, κάρτες και φωτογραφίες ως φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, έξω από το παλάτι του Κένσινγκτον στο Λονδίνο.

Διαβάστε επίσης:

Λονδίνο: Ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο για να… χαθείς μέσα στον κόσμο του!

Επιμένει ο Νετανιάχου: Δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός αν δεν επιστραφούν οι όμηροι

Τουρκία: Δακρυγόνα και συγκρούσεις σε διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 12:37