search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:42
MENU CLOSE

ΠΟΕΔΗΝ: 890 νοσηλευτές βλέπουν την «πόρτα της εξόδου» από το ΕΣΥ

22.11.2023 13:55
nosileytes-new

Την «πόρτα της εξόδου» από το ΕΣΥ βλέπουν 890 ειδικευόμενοι νοσηλευτές σε μια εβδομάδα από σήμερα, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους.

Η αποχώρησή τους, όπως είναι φυσικό, θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία δεκάδων κλινικών και Τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία, που ήδη αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες εξαιτίας της υποστελέχωσης τους, όπως εκτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο σε οκτώ ημέρες λήγουν οι συμβάσεις και φεύγουν από τα νοσοκομεία 890 ειδικευμένοι νοσηλευτές των νοσοκομείων, που εργάζονται με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.

«Προσφέρουν υπηρεσίες σε ΜΕΘ, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και σε άλλα τμήματα πρώτης γραμμής και δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα τους χάσουμε. Θα καταρρεύσουν τμήματα επειγόντων, θα κλείσουν δεκάδες κλίνες ΜΕΘ και άλλα εξειδικευμένα τμήματα των νοσοκομείων» τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο πρόκειται για νοσηλευτές που προσελήφθησαν σε θέσεις που συστήθηκαν στα νοσοκομεία, για να αποκτήσουν ειδικότητα την οποία έλαβαν, αλλά συνεχίζουν να δουλεύουν με αλλεπάλληλες ανανεώσεις των συμβάσεων.

«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του χειμώνα. Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους παραιτήθηκαν από τα νοσοκομεία 400 νοσηλευτές για να γίνουν ωρομίσθιοι σχολικοί φύλακες.

Επίσης από την αρχή του χρόνου έφυγαν άλλοι 300 υπάλληλοι νοσηλευτικής υπηρεσίας (τραυματιοφορείς, νοσηλευτές ) από τους συνολικά 4.000 υπαλλήλους που προσελήφθησαν πριν έξι χρόνια μέσω ΔΥΠΑ. Συνεχίζουν να εργάζονται με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων πλέον, μόνο 2.500 συνάδελφοι».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ αιτία των αποχωρήσεων είναι το χαμηλό επίπεδο των μισθών και οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

«Λαμβάνουν τον εισαγωγικό μισθό του ενιαίου μισθολογίου, χωρίς μισθολογική προαγωγή στα κλιμάκια, χωρίς επιδόματα τέκνων, παραμεθόριων περιοχών και σπουδών. Λαμβάνουν χαμηλότερους μισθούς από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη» εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει: « Έχουμε προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενταχθούν οι  2.500 υπάλληλοι που απέμειναν  με το εν λόγω πρόγραμμα της ΔΥΠΑ στα νοσοκομεία στο επικουρικό προσωπικό ή το επί πλέον μισθολογικό κόστος που προκαλείται από τη χορήγηση των επιδομάτων και των κλιμακίων, να το αναλάβουν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων μέσω χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη παραπληγική που σηκώθηκε και περπάτησε μετά από 5 χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι – Τι λέει ο γιατρός της, Δαμιανός Σακάς, στο topontiki.gr

Καρκίνος παχέος εντέρου: Κινδυνεύουν όσοι βλέπουν τηλεόραση πάνω από 14 ώρες την εβδομάδα

Ποιες τροφές είναι πιο ωφέλιμες για την υγεία αφού τις βάλεις στο ψυγείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58