search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:16
MENU CLOSE

Υγειονομικές αρχές της Κίνας σε ΠΟΥ: «Γνωστά τα μικρόβια» πίσω από την «μυστηριώδη» πνευμονία που γεμίζει τα νοσοκομεία

24.11.2023 20:01
CHINA_CORONAVIRUS
AP

Σε «γνωστά μικρόβια οφείλειται η πνευμονία από την οποία πάσχουν τα παιδιά που έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία στην Κίνα σύμφωνα με όσα ενημέρωσαν ο υγειονομικές Αρχές της Κίνας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών και το Νοσοκομείο Παίδων του Πεκίνου δήλωσε στον ΠΟΥ ότι υπήρξε αύξηση των επισκέψεων στα εξωτερικά ιατρεία και των νοσηλειών λόγω της εξάπλωσης του μυκοπλάσματος της πνευμονίας, του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού, αδενοϊών και της γρίπης.

Υπενθυμίζεται ότι οι αναφορές για μεγάλη αύξηση των ασθενειών προκάλεσαν ανησυχίες ότι αιτία μπορεί να είναι ένας νέος ιός.

Ο ρόλος της άρσης των περιορισμών για τον κορωνοϊό

Η έξαρση ήρθε νωρίτερα από ό,τι συνήθως, αλλά δεν είναι περίεργη δεδομένης της άρσης των περιορισμών του Covid, ανέφερε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του μετά από τηλεδιάσκεψη μεταξύ αξιωματούχων υγείας. Ο ΠΟΥ είχε ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από την Κίνα σχετικά με την κατάσταση μετά από αναφορές που προειδοποιούσαν για αδιάγνωστη πνευμονία σε παιδικά νοσοκομεία στο Πεκίνο, το Λιαονίνγκ και άλλα μέρη.

Τα τοπικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σταθερή αύξηση των λοιμώξεων από μυκόπλασμα μεταξύ των παιδιών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου. Ενώ το μικρόβιο τείνει να προκαλεί μόνο ήπια κρυολογήματα σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, τα μικρότερα παιδιά είναι επιρρεπή στην ανάπτυξη πνευμονίας, με συμπτώματα που διαρκούν για εβδομάδες.

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης κάνουν αναφορές για γεμάτες αίθουσες αναμονής νοσοκομείων, με ανήσυχους γονείς να περιμένουν μερικές φορές έως και επτά ώρες για να δει γιατρός τα παιδιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδοποίηση για την μυστηριώδη πνευμονία εκδόθηκε αργά την Τρίτη μέσω του ProMed, ενός παγκόσμιου συστήματος επιτήρησης που είχε ενημέρωσει για την covid – 19.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι ασθενείς

Τα κλινικά συμπτώματα φαινόταν να είναι ήπια. Τα παιδιά αλλά και δάσκαλοι που νοσούν παρουσιάζουν πυρετό και πνευμονικά οζίδια ενώ ελάχιστοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν αναφέρεται βήχας ή κάποια βαριά κλινική εικόνα αρχικά.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός από ECDC: Διασπορά του βακτηριδίου της Κλεμπσιέλλας σε 15 ελληνικά νοσοκομεία – Κίνδυνος από ενδημικά στελέχη

Από κίρρωση και καρκίνο του ήπατος κινδυνεύουν και τα παχύσαρκα παιδιά

Εμμηνόπαυση: Τα πρώτα συμπτώματα – Πώς μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:15