search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:41
MENU CLOSE

Οι τρεις βραδιές του Θάνου…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2039
23/11/2023
25.11.2023 06:08
ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

Τρεις ξεχωριστές θεματικά βραδιές από χθες Παρασκευή, αφιερωμένες στον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, που έφυγε από τη ζωή στις 28 Δεκεμβρίου 2019 και σφράγισε με το έργο του την ελληνική μουσική, συνδέοντας άρρηκτα τα τραγούδια του με τις προσωπικές αλλά και τις συλλογικές μας στιγμές.

Από τη δεκαετία του ’70 που εμφανίστηκε στον χώρο της μουσικής, ο Θάνος Μικρούτσικος έγραψε συμφωνικά έργα, όπερα, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο, και μερικά από τα σημαντικότερα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια. Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν, ταυτίστηκαν με τις χαρές, τις λύπες, τα οράματα και τις προσδοκίες όλου του κόσμου. Φύσει και θέσει ανήσυχος καλλιτέχνης, θεωρώντας ότι η πρωτοπορία είναι μια συνεχής διαδικασία, ο Θάνος Μικρούτσικος πειραματιζόταν διαρκώς σε νέες μουσικές φόρμες και συνεργαζόταν με νέους ανθρώπους, τολμώντας πάντα μια καινούργια προσέγγιση στα τραγούδια του.

– Χθες, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», η Μαρία Παπαγεωργίου σε μία μεγάλη αφιερωματική συναυλία, επέλεξε και παρουσίασε 17 Ταπεινά ρέκβιεμ για το μέλλον από τη δισκογραφία του Θάνου Μικρούτσικου, με μοναδικό κριτήριο την αγάπη της στο έργο του, αλλά και την πίστη της πως τα τραγούδια αυτά αφορούν τη γενιά της και όλες όσες έπονται.

-Σήμερα στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», θα λάβει χώρα μία πολύ ξεχωριστή βραδιά γεμάτη από «Τα μπλουζ του Θάνου». Βασικοί συνεργάτες του, που πορεύτηκαν μαζί του σε διαφορετικές περιόδους, θα προσεγγίσουν μουσικές στιγμές του συνθέτη με τον τρόπο που εκείνος θα ήθελε. Οι Θύμιος Παπαδόπουλος, David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Μάξιμος Δράκος και Καλλίστρατος Δρακόπουλος, μέσα από μια σύγχρονη ματιά, ενσωματώνοντας την τάση του προς τον αυτοσχεδιασμό, αγγίζουν τις μελωδίες του και συνομιλούν μαζί τους. Τραγουδάει ο Χρήστος Θηβαίος.

– Τέλος, μουσικές και τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από το θέατρο θα πλημμυρίσουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου σε μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα υπό τον τίτλο «Τους προβολείς στήσε». Τη μουσική διεύθυνση της ξεχωριστής βραδιάς θα έχει ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος που ο Θάνος Μικρούτσικος αποκαλούσε alter ego του. Θα τραγουδήσουν ο Χρήστος Θηβαίος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, ενώ κείμενα θα διαβάσει η Ρένια Λουιζίδου.

Διαβάστε επίσης:

Walt Disney: Από τύχη γλίτωσε τη χρεοκοπία, και μεγαλούργησε – Πώς τον έσωσε ο… Μίκυ Μάους (Videos)

«Μια μέρα με τον Μότσαρτ» για τα παιδιά του Λονδίνου!

Φεστιβάλ ελληνικού έργου στο Λονδίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:39