search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 18:59
MENU CLOSE

Δώρα Αυγέρη: «Συνέταιρος του παράνομου νεφρολογικού κέντρου βουλευτής της ΝΔ;»

26.11.2023 13:47
AVGERI_DORA

«Πυρά» προς την κυβέρνηση εξαπολύει με σημερινή της δήλωση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σχετικά με την παράνομη λειτουργία νεφρολογικού κέντρου.

Όπως επισημαίνει η Δ. Αυγέρη στην ανακοίνωσή της, «η σιωπή από την κυβέρνηση που παραδέχθηκε την παράνομη λειτουργία του» νεφρολογικού κέντρου είναι «ένοχη», ενώ διερωτάται αν «συνέταιρος του παράνομου νεφρολογικού κέντρου» είναι ο βουλευτής της ΝΔΜιχάλης Λιβάνος.

Σε άλλο σημείο η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η θέση της κυβέρνησης ότι ο βουλευτής της ΝΔ «δεν ήξερε, δεν γνώριζε» θα ήταν φαιδρή, αν η υπόθεση δεν ήταν τόσο σοβαρή, μια θέση που καταρρέει πλήρως μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις» και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει άμεσα το βουλευτή του. Ειδάλλως, θα φέρει προσωπικά το βάρος της ευθύνης για ένα σκάνδαλο που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το νεφρολογικό κέντρο, Νεφρόραμα», της οικογένειας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Λιβανού, λειτουργεί από το 2021 χωρίς την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δώρας Αυγέρη

«Η νοοτροπία της ΝΔ, των βουλευτών και στελεχών της, ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν αρκεί να έχουν πρόσβαση στην εξουσία, επιβεβαιώνεται με ακόμα χειρότερο τρόπο από το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», που έρχεται να προστεθεί σε σειρά αποκαλύψεων της εφημερίδας για το παράνομο ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο στον Πειραιά, στο οποίο φέρονται να έχουν ιδιοκτησιακή συμμετοχή στενά συγγενικά πρόσωπα βουλευτή της ΝΔ.

Λίγες μέρες μετά την κυνική παραδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το νεφρολογικό κέντρο λειτουργούσε χωρίς άδεια, θέτοντας ουσιαστικά σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών, αποκαλύπτεται σήμερα ότι στο καταστατικό σύστασής του, ο πατέρας και ο αδερφός του βουλευτή της ΝΔ, που εμφανίζονται ως μέτοχοι, δήλωσαν ως διεύθυνση κατοικίας τους το καρδιολογικό ιατρείο του βουλευτή. Αλήθεια ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Λιβανός, δεν γνώριζε τίποτα; Ταυτόχρονα, άλλη μέτοχος της εταιρείας που τυγχάνει να είναι αδερφή του προέδρου τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, δήλωσε ως διεύθυνση κατοικίας της το χώρο εργασίας του γαλάζιου στελέχους. Πολλές συμπτώσεις ταυτόχρονα.

Πριν λίγες μέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε να μην «πολιτικοποιούμε» το θέμα. Να μην «πολιτικοποιούμε» το γεγονός ότι στην παράνομη λειτουργία ενός κέντρου υγείας, εμπλέκεται εν ενεργεία βουλευτής και στελέχη της ΝΔ. Μάλλον να μην «πολιτικοποιούμε» και το γεγονός ότι στη φιέστα εγκαινίων του παράνομου κέντρου βρέθηκε πλήθος βουλευτών, στελεχών της ΝΔ, όπως επίσης και ο τότε γενικός γραμματέας -και σήμερα υφυπουργός- του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του απευθύναμε, για το κατά πόσο είναι τυχαία όλα αυτά.

Η θέση της κυβέρνησης ότι ο βουλευτής της ΝΔ «δεν ήξερε, δεν γνώριζε» θα ήταν φαιδρή, αν η υπόθεση δεν ήταν τόσο σοβαρή, μια θέση που καταρρέει πλήρως μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει άμεσα το βουλευτή του. Ειδάλλως, θα φέρει προσωπικά το βάρος της ευθύνης για ένα σκάνδαλο που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο ΒΒC: «Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά εκλάπησαν από την Ελλάδα – Πώς θα φαινόταν αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα;»

Κασσελάκης: «Έρχονται 1,63 δισ. επιπλέον φόροι για τους πολίτες το 2024»

Αισιοδοξία Μητσοτάκη: Η χρονιά κλείνει με θετικές ειδήσεις από το πεδίο της οικονομίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 18:59