search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 04:56
MENU CLOSE

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Ραϊσί: «Κοινή στάση του ισλαμικού κόσμου στο Μεσανατολικό»

26.11.2023 21:09
ERDOGAN RAISI

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα, Κυριακή, οι πρόεδροι της Τουρκίας και του Ιράν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Εμπραχίμ Ραΐσι.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για τον πόλεμο στη Γάζα και τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστινίους και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την επίτευξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο Ερντογάν τόνισε τη σημασία της κοινής στάσης του ισλαμικού κόσμου, ιδίως της Τουρκίας και του Ιράν και δήλωσε ότι το Ιράν και η Τουρκία θα συνεχίσουν να εργάζονται ενωμένες για να καταστήσουν μόνιμη την προσωρινή κατάπαυση του πυρός και να επιτύχουν μόνιμη ειρήνη.

Οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-Ιράν που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία. O πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Άγκυρα στις 28 Νοεμβρίου.

Σοκ στο Παρίσι: Σκότωσε τις τρεις ανήλικες κόρες του και παραδόθηκε

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ναι» της Χαμάς στην παράταση της κατάπαυσης του πυρός

Ισραήλ: Ελεύθερη η 4χρονη Αμερικανίδα που είδε να σκοτώνουν τους γονείς της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16