search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:19
MENU CLOSE

Πανσέληνος Νοεμβρίου: Εντυπωσιάζει το «Φεγγάρι του Κάστορα» (Photos)

27.11.2023 20:41
panselinos-new

Το «Φεγγάρι του Κάστορα», η προτελευταία πανσέληνος του 2023, υπόσχεται ένα ενδιαφέρον θέαμα το βράδυ της Δευτέρας (27/11).

Σύμφωνα με το Forbes, σε αυτή την πανσέληνο, το φεγγάρι για 15 με 20 λεπτά θα έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα, δημιουργώντας μία μαγευτική εικόνα στον ουρανό.

Πρόκειται για την 12η πανσέληνο του 2023 η οποία εκτός από το «Φεγγάρι του Κάστορα», ονομάζεται και «Ψυχρή Πανσέληνος» αλλά και «Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας».

Γιατί ονομάζεται «Φεγγάρι του Κάστορα»

Το όνομα προέρχεται από τους ιθαγενείς της Αμερικής και, κατά την εκάστοτε περίοδο, σχετίζεται με τις συνήθειες των ζώων. Η εκδοχή του Old Farmer’s Almanac αναφέρει ότι, οι πανσέληνοι, παίρνουν τα ονόματά τους από τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του εκάστοτε μήνα.

Οι κάστορες αρχίζουν να προετοιμάζονται για τον χειμώνα τον Νοέμβριο. Μετά τη συγκέντρωση αρκετής τροφής, προκειμένου να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες, καταφεύγουν στις φωλιές τους.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: 15χρονη επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια – Φιλοξενείται στο «Αγλαΐα Κυριακού» με εισαγγελική παρέμβαση

Διδυμότειχο: Μετά την 89χρονη από το Μεσολόγγι, ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε €100.000 ευρώ στο νοσοκομείο της πόλης (Video)

Καιρός: Άστατο διήμερο με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά – Άνοδος της θερμοκρασίας από Πέμπτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:15