search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:41
MENU CLOSE

«Επανάσταση» στο ποδόσφαιρο: Ετοιμάζεται πορτοκαλί κάρτα με προσωρινή αποβολή παικτών

28.11.2023 21:34
diaitisia-new

Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων από έγκυρα Μέσα όπως η «Telegraph» και η «AS», η IFAB, το όργανο που αποφασίζει για τους κανόνες του ποδοσφαίρου, σκέφτεται σοβαρά να ξεκινήσει δοκιμές για έναν νέο κανονισμό, ο οποίος μπορεί να αλλάξει εντελώς τη φύση του αθλήματος.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω ριζοσπαστική κίνηση είναι η υιοθέτηση μιας… πορτοκαλί κάρτας. Μιας ενδιάμεσης, δηλαδή, κάρτας, η οποία θα επιφέρει την αποβολή ενός παίκτη για μικρό χρονικό διάστημα (10 λεπτά) από τον αγώνα, όπως γίνεται στο πόλο ή στο ράγκμπι.

Μάλιστα, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να δοκιμαστεί αυτή η πρωτοτυπία σε κορυφαίο επίπεδο, όπως η Premier League, από τη νέα σεζόν.

Η κάρτα αυτή θα αφορά κυρίως διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές αλλά και τακτικά φάουλ για την ανακοπή αντεπίθεσης.

Παράλληλα, όπως τονίζουν τα διάφορα δημοσιεύματα, εξετάζονται και άλλες καινοτομίες, όπως η φορητή κάμερα την οποία θα έχουν πάνω τους οι διαιτητές, στα πλαίσια της αποθάρρυνσης της αρνητικής συμπεριφοράς εκ μέρους των παικτών.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική μπάσκετ: Με Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτο και στο… βάθος Κροατία και Σλοβενία για το Προολυμπιακό

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση

Κριστιάνο Ρονάλντο: Εκπληκτικό fair play – Έδωσαν πέναλτι υπέρ του και είπε στον διαιτητή ότι δεν υπήρξε παράβαση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:38