search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:42
MENU CLOSE

Πιέσεις για να μην εξαιρεθεί από την εξεταστική επιτροπή ασκεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου 

29.11.2023 18:51
zoi

Εκτός ορίων πιέσεις ενόψει της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής στο αίτημα εξαίρεσής της από την εξεταστική επιτροπή με το επιχείρημα ότι είναι συνήγορος συγγενών θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, ασκεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σε συνομιλία της με τους δημοσιογράφους έφθασε μάλιστα, στο σημείο να απειλήσει, εμμέσως πλην σαφώς, το Επιστημονικό Συμβούλιο, λέγοντας ότι εάν γνωμοδοτήσει υπέρ της εξαίρεσής της, θα αποδείξει ότι «λειτουργεί ως εργαλείο του Προέδρου της Βουλής» και ότι «είναι δεκανίκι του». 

Για να πετύχει δε, το στόχο της δεν δίστασε να εργαλειοποιήσει τον πόνο των γονιών θύματος του τραγικού δυστυχήματος βάζοντάς τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες να ζητούν απαντήσεις για ποιο λόγο θέλει η πλειοψηφία να τη θέσει εκτός εξεταστικής επιτροπής.

«Για ποιο φως μιλάει; (σ.σ. η κυβέρνηση), δεν θα την αφήσουν να είναι στην επιτροπή; Φοβούνται;», είπε η μητέρα του θύματος με δάκρυα στα μάτια, ενώ κι ο πατέρας του θύματος ανέφερε ότι δεν θέλουν να βγει η αλήθεια στο φως γι αυτό θέλουν να διώξουν στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από την επιτροπή. 

Νωρίτερα, η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη εγγράφως προς το Επιστημονικό Συμβούλιο διατύπωνε αιχμές προς τα μέλη της, επικαλούμενη το «δικαίωμα ακροάσεως» της ίδιας, αφήνοντας παράλληλα, υπόνοιες μεροληψίας υπέρ του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.  Όπως μάλιστα, αναφέρει στην επιστολή της, που διένειμε στους δημοσιογράφους, ουσιαστικά επιτρέπει στον Πρόεδρο της Βουλής και την κυβερνητική πλειοψηφία «να συμπεριφέρεται σαν να έχει το Επιστημονικό Συμβούλιο και το περιεχόμενο των γνωμοδοτήσεών του σε πλήρη έλεγχο». Η κ. Κωνσταντοπούλου μάλιστα, ανέφερε ότι τυχόν εξαίρεσή της θα σημαίνει «αλλοίωση της σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής». 

Ο …πόνος της να μην εξαιρεθεί από την επιτροπή την έφερε σε κόντρα το πρωί με τον αντιπρόεδρο του Σώματος, βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη, όταν εκείνος την κάλεσε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της για την εξεταστική επιτροπή και να σταθεί στο αντικείμενο της συζήτησης. 

«Αυτό σας ενοχλεί;» ήταν το ερώτημα που έθεσε με τον κ. Λαμπρούλη να απαντά ότι τον ενοχλεί που η διαδικασία «έγινε σήμερα μπάχαλο, για να το πω έτσι ωμά». 

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εάν κάποιος Προεδρεύων έκανε αυτό που κάνετε στον κ. Κουτσούμπα, είμαι σίγουρη και ότι δεν θα σας άρεσε…

Γ. Λαμπρούλης: Ο κ. Κουτσούμπας ξέρει πότε να έρχεται στη Βουλή και πότε να παρεμβαίνει… 

Ζ. Κωνσταντοπούλου:  Εμένα ποτέ δεν με σταμάτησε ούτε η πυρ ομαδόν επίθεση, ούτε το όλοι απέναντι από το να υπερασπίζομαι ανθρώπους απέναντι σε παντοδύναμες εξουσίες και λυπάμαι που εκφράζονται με αυτό τον τρόπο οι εξουσίες από τα δικά σας χείλη σήμερα.

Γ. Λαμπρούλης: Γίνεστε εριστική, επιθετική και επιτρέψτε μου αυτό ακριβώς που είπατε τώρα να ζητήσετε από τα Πρακτικά να διαγραφεί, ακριβώς αυτή η προσωπική αναφορά. Σας παρακαλώ πολύ! Διαφορετικά θα δράσω και εγώ αναλόγως… 

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρνήθηκε να διαγραφεί από τα πρακτικά η μομφή της, λέγοντας πως δεν είπε κάτι για να το ανακαλέσει.

Διαβάστε επίσης:

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Στην ώρα του το Συνέδριο, είπε ο Κασσελάκης – «Ούτε τις 3.000 δεν θα φτάσουν οι αποχωρήσεις»

Γιάννης Στουρνάρας: Μήνυμα στην κυβέρνηση για την οικονομία – προβλέπει επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης το 2024

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση Οκτωβρίου – Δείτε αν κερδίσατε από 1.000 έως 50.000€

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:36