search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:30
MENU CLOSE

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Στην ώρα του το Συνέδριο, είπε ο Κασσελάκης – «Ούτε 3.000 δεν έφυγαν» – Περιοδείες στις «ορφανές» περιφέρειες και διαδικτυακό γκάλοπ στα μέλη

29.11.2023 18:35
kasselakis-12

Για συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα αποτελεσματικότητα κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενες στο κλίμα από τη συνεδρίαση της ΠΓ, όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου και των μελών της, αλλά και στην ίδια την εικόνα από την αίθουσα «Λεωνίδας Κύρκος» όπου συνεδρίασε.

«Πρώτος μεταξύ ίσων», όπως αναφέρουν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε τις εργασίες της ΠΓ χαρακτηρίζοντας την σημερινή συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.

«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ εισηγήθηκε να προσχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.

«Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από την ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν (κατά μέσο όρο) πάνω από 5 αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες», ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης.

Στον απόηχο των αποχωρήσεων και στο πλαίσιο της ανάληψης εξωστρεφών δράσεων, θα υπάρξουν περιοδείες στην περιφέρεια και συγκεκριμένα σε εκείνες τις περιφέρειες που έμειναν χωρίς βουλευτές μετά τις αποχωρήσεις της Ομπρέλας και των 6+6.

Πρόκειται για τις περιφέρειες της Α’ Αθήνας, Ιωαννίνων, Ξάνθης, Ροδόπης, Μεσσηνίας, Φλώρινας, με τους Δώρα Αυγέρη και Πάνο Ρήγα να ξεκινούν από αύριο κιόλας επισκεπτόμενοι την Ξάνθη και την Κομοτηνή αντιστοίχως.

Αποχώρησε αλλά κάλεσε τα μέλη της για ποτό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης, αποχώρησε γύρω στις 7 κι ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, την ώρα που μιλούσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος φέρεται να εκφράζει ενόχληση για το γεγονός. 

Η αποχώρηση σχολιάστηκε και από άλλα μέλη του οργάνου, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος δεν είχε τοποθετηθεί ακόμη δήλωσε ότι δεν θα τοποθετηθεί εκλαμβάνοντας την κίνηση του προέδρου ως προσβολή.

Πάντως, η μέρα δεν φαίνεται να τελείωσε καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε για ποτό, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αλλά και τους βουλευτές, σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας γύρω στις 21:30.

«Φτιάχνουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ των μελών»

«Με δουλειά, αθόρυβα αλλά συστηματικά, φτιάχνουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ των μελών» ανέφερε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του, προτρέποντας τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συμμετάσχουν στη νέα διαδικτυακή έρευνα.

«Η γνώμη σου μετράει. Πάρε μέρος στη μεγάλη έρευνα του iSYRIZA, να γνωριστούμε ουσιαστικά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Θα χρειαστούν λιγότερο από πέντε λεπτά».

Συμπλήρωσε την έρευνα εδώ: https://isyriza.gr/isyriza_survey_3», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αντιεπιστημονική η επιλογή για μεταφορά του Αστεροσκοπείου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης

Η μεταφορά της εποπτείας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Αστεροσκοπείου Μανώλη Πλειώνη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου, συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Στέφανος Κασσελάκης:

«Η μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που επιδιώκει η κυβέρνηση, είναι σε πλήρη αντίθεση με τον ερευνητικό χαρακτήρα και με το ρόλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Είναι μία πρόχειρη και αντιεπιστημονική επιλογή που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο ιδιαιτέρως σημαντικό ερευνητικό έργο του Αστεροσκοπείου, το οποίο αναγνωρίζεται διεθνώς και διαχρονικά. Δεν έχει επίσης καμία λογική βάση εφόσον το αντικείμενο της έρευνας που εκπονεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο έχει πολύ μικρή σχέση με τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η πολιτεία μπορεί (και μπορούσε) άλλωστε να προχωρήσει στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην πολιτική προστασία μέσω μνημονίου συνεργασίας, κάτι που είχε προτείνει και ο ίδιος ο ερευνητικός φορέας. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη για το Εθνικό Αστεροσκοπείο να παραμείνει στην αρμοδιότητα και ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας για να διασφαλιστεί η συνέχιση του υψηλής ποιότητας ερευνητικού του έργου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίζει να υποστηρίζει το ερευνητικό έργο και τα ερευνητικά κέντρα μέσα και έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με στόχο την αναβάθμιση της έρευνας και των ερευνητών και την αξιοποίηση των πολύτιμων επιστημονικών δεδομένων για την κοινωνία, την πολιτεία αλλά και την οικονομία. Η ανεξαρτησία της έρευνας και της επιστημονικής γνώσης και η στήριξή τους είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτες αρχές».

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Στουρνάρας: Μήνυμα στην κυβέρνηση για την οικονομία – προβλέπει επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης το 2024

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση Οκτωβρίου – Δείτε αν κερδίσατε από 1.000 έως 50.000€

Ακρίβεια: Στα ύψη το γάλα – Τι λένε οι παραγωγοί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:29