search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:00
MENU CLOSE

Τρολάρει τους «11» ο Πολάκης: «Αν το βγάλουν Νέα Αριστερά (ΝΑΡ) θα φύγει ο Μπίστης» – «Μαζί να μην είμαστε Παύλο και ας το πούμε όπως θες» του απαντά

29.11.2023 17:57
polakis-mpistis1

Ανάρτηση δημοσιογράφου που αναφερόταν στην ονοματοδοσία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Παύλος Πολάκης, αφήνοντας αιχμές για τον Νίκο Μπίστη.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς πρότεινε «να το πούμε “Νέα Αριστερά” (ΝΑΡ) μήπως πάρουμε μαζί μας και τον Πολάκη!». «Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν θα ρθω, αλλά άμα το βγάλετε έτσι θα φύγει ο Μπίστης και θα καταστραφείτε!! Προσοχή λοιπόν!» απάντησε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Μπίστης, απάντησε κάτω από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: «Μαζί να μην είμαστε Παύλο και ας το πούμε όπως θες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρκτικόλεξο ΝΑΡ αναφέρεται στο Νέο Αριστερό Ρεύμα, τη διάσπαση του 1989 που πραγματοποιήθηκε όταν στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ συγκρούστηκαν ανοιχτά με τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας. Ανάμεσα στα μέλη που αποχώρησαν ήταν ο Παύλος Πολάκης, χρόνια πριν υποστηρίξει το ΕΠΑΜ του Δημ. Καζάκη. Αντίθετα, ο Νίκος Μπίστης, στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το 1983, μετά ακολούθησε τα κόμματα της ανανεωτικής Αριστεράς.

1989 – Η ΚΝΕ στηρίζει με συνθήματα την ομιλία του Γιώργου Γράψα. Στο κέντρο διακρίνεται ο Παύλος Πολάκης, φοιτητής τότε της Ιατρικής και εκπρόσωπος της «Πανσπουδαστικής» στο Κ.Σ. της ΕΦΕΕ

Το δηκτικό σχόλιο του κ. Πολάκη για τον κ. Μπίστη, ήρθε μετά τη δήλωση του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποχώρησε μαζί με τους «6+6», στην οποία έκανε λόγο για «εθνικιστικές τάσεις» σε τμήμα της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου. «Υπήρχαν πάντα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν μειοψηφικές. Τώρα έρχονται στην επιφάνεια ως ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι πολιτική διαφωνία» δήλωσε ο κ. Μπίστης.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Στουρνάρας: Μήνυμα στην κυβέρνηση για την οικονομία – προβλέπει επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης το 2024

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση Οκτωβρίου – Δείτε αν κερδίσατε από 1.000 έως 50.000€

Ακρίβεια: Στα ύψη το γάλα – Τι λένε οι παραγωγοί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50