search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:26
MENU CLOSE

Ακμή ενηλίκων: Υποδεχτείτε τις γιορτές με λαμπερό δέρμα!

30.11.2023 09:59
akmi-new

Σπυράκια κόκκινα και λευκά, μαύρα στίγματα, ερεθισμός, «ανώμαλο» δέρμα… Ας το παραδεχτούμε, όποια κι αν είναι η ηλικία μας, μία έξαρση ακμής επηρεάζει την εικόνα και την αυτοπεποίθησή μας και δυστυχώς δεν «κρύβεται» ούτε με το πιο ακριβό make up!

Τα καλά νέα είναι ότι οι θεραπείες για την ακμή είναι πιο απλές και ανώδυνες από ποτέ και μάλιστα χωρίς παρενέργειες. Κι αν χρειάζεστε ένα «ορόσημο» που θα σας δώσει το απαραίτητο boost, σκεφτείτε ότι εάν ξεκινήσετε σήμερα τη θεραπεία, τις γιορτές θα έχετε ένα πολύ πιο υγιές και καθαρό δέρμα!

Η ακμή δεν κοιτάζει ηλικία!

Η ακμή είναι ίσως η πιο κοινή δερματική πάθηση και δυστυχώς δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους! Σύμφωνα με τους ειδικούς της κλινικής Κλίβελαντ, προσβάλλει σχεδόν το 80% του πληθυσμού κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μάλιστα, περίπου το 50% των γυναικών στη δεκαετία των 20 και το 25% των γυναικών στη δεκαετία των 40 εμφανίζουν ορμονική ακμή. «Παρότι την έχουμε συνδέσει με την εφηβεία, η ακμή είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ενήλικες, γυναίκες και άντρες. Κάποιοι, μάλιστα, μπορεί να αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους πρόβλημα ακμής, κάτι που εντείνει ακόμη περισσότερο την δυσφορία τους γι’ αυτή την κατάσταση», εξηγεί η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine. 

Θεραπείες για ακμή

Μετά το πρώτο σημαντικό βήμα, που είναι η διάγνωση από τον δερματολόγο, σήμερα οι γυναίκες και οι άνδρες που ταλαιπωρούνται από την ακμή έχουν αρκετές θεραπευτικές επιλογές. Ας τις δούμε αναλυτικά:

  • Δερματολογικός καθαρισμός προσώπου & HydraBeauty

Ο βαθύς καθαρισμός είναι η σταθερή αξία για τη θεραπεία της ακμής, αφού τα αποτελέσματά του είναι εμφανή από τις πρώτες μέρες μετά την επίσκεψη στο δερματολογικό ιατρείο. Είναι ιδανική επιλογή εάν σας ταλαιπωρούν μαύρα στίγματα και λευκοί, κλειστοί φαγέσωρες, αλλά και για την ενεργό ακμή, δηλαδή τα κόκκινα σπυράκια με πύον. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και προσφέρει στο δέρμα σας βαθύ καθαρισμό των πόρων από το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα και τα κατάλοιπα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης που συμβάλλουν στη δημιουργία φλεγμονών. 

Κι αν θέλετε εκτός από καθαρισμό να προσφέρετε στο δέρμα σας ενυδάτωση και ανανέωση, επιλέξτε το HydraBeauty. Πρόκειται για μία «πολυθεραπεία» σε οχτώ βήματα που συνδυάζει υδροδερμοαπόξεση, ραδιοσυχνότητες, φωτοδυναμική θεραπεία και άλλες τεχνολογίες για να επιτύχει βαθύ καθαρισμό, ενυδάτωση, αναζοωγόνηση και σύσφιξη του δέρματος!

  • Φωτοδυναμική θεραπεία 

Πιθανότατα έχετε διαπιστώσει ήδη στην πράξη ότι ο ήλιος βοηθάει να μειωθούν τα σπυράκια στο πρόσωπό σας. Στη δύναμη του φωτός βασίζεται και η φωτοδυναμική, μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την ενεργό ακμή. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι κατά της ακμής δύο διαφορετικά κύματα φωτός, το μπλε που αποστειρώνει το δέρμα από το βακτήριο της ακμής και το κόκκινο που ενεργοποιεί την ανάπλαση της επιδερμίδας. 

  • Χημικά peeling

Σκέφτεστε καμιά φορά όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη ότι θα θέλατε «καινούργιο» δέρμα; Αυτό ακριβώς επιτυγχάνουν τα χημικά peeling που μπορούν, ανάλογα με την περίπτωση, να εφαρμοστούν παράλληλα με τον καθαρισμό και τη φωτοδυναμική θεραπεία! Τα peeling αυτά δρουν συμπληρωματικά στις παραπάνω θεραπείες, αφαιρώντας με ήπιο τρόπο την ταλαιπωρημένη εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Το αποτέλεσμα φαίνεται μετά από μερικές ημέρες και είναι εντυπωσιακό, καθώς βελτιώνουν την εικόνα της επιδερμίδας και συμβάλλουν στην «ανάδυση» ενός πιο φρέσκου και υγιούς δέρματος. 

  • Φαρμακευτική θεραπεία ακμής

«Η θεραπεία της ακμής με φάρμακα διαρκεί πολλούς μήνες και έχει πολλές παρενέργειες», εξηγεί η Δρ. Τσιατούρα. «Η φωτοδυναμική θεραπεία, ο καθαρισμός και τα χημικά peeling είναι ιδανικές επιλογές για όσους θέλουν να αποφύγουν τη φαρμακευτική αγωγή ή για όσους δεν μπορούν να τη λάβουν εξαιτίας χρόνιων παθήσεων ή επειδή λαμβάνουν ήδη άλλα φάρμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και στην εφηβεία, την εγκυμοσύνη ή τη λοχεία, χωρίς περιορισμούς και παρενέργειες». 

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα 

Αναρωτιέστε εάν προλαβαίνετε να δείτε διαφορά στην ποιότητα του δέρματος και την ένταση των βλαβών της ακμής μέχρι τις γιορτές; «Συνήθως από τη δεύτερη εβδομάδα μετά την έναρξη της θεραπείας σταματούν οι νέες φλεγμονές και ερεθισμοί και το δέρμα είναι ήδη πιο καθαρό και πιο ήρεμο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να δείτε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι να ακολουθήσετε τη θεραπεία για το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα που θα θέσει ο γιατρός, που είναι περίπου 3 με 4 μήνες και φυσικά να ακολουθήσει συντήρηση με τις κατάλληλες θεραπείες», καταλήγει η Δρ. Τσιατούρα. 

Διαβάστε επίσης:

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: 3 τρόποι για να μειώσεις τα συμπτώματα

Ρύπανση: Ποιες ασθένειες μπορεί να προκαλέσει

Υπερδοσολογία νικοτίνης: Ποια είναι τα συμπτώματα – Πότε μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:26