search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Δολοφονία Καργιώτη: «Ψάχνουν» δύο ακόμη πρόσωπα από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες

04.12.2023 13:11
kargiotis-new

Νέο κύκλο ερευνών στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καργιώτη, που βρήκε φρικτό θάνατο όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» τον έσπρωξαν και τον έριξαν στη θάλασσα, σηματοδοτεί το υπόμνημα που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένειά του ζητώντας να ταυτοποιηθούν δύο άγνωστα, μέχρι τώρα, πρόσωπα, των οποίων οι φωνές ακούγονται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, και να ερευνηθεί αν ενδεχομένως έχουν μερίδιο ποινικής ευθύνης ως προς τη συγκάλυψη της εγκληματικής πράξης.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» η δικογραφία για την υπόθεση αυτή που συγκλόνισε το πανελλήνιο, μετά το τέλος της ανάκρισης διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος όπως προβλέπει η δικονομία, θα διατύπωνε την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο αναφορικά με την παραπομπή ή όχι σε δίκη των ήδη κατηγορούμενων προσώπων.

Το υπόμνημα και τα δύο πρόσωπα στις συνομιλίες

Ωστόσο οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει δωρεάν τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας Καργιώτη υπέβαλαν υπόμνημα αναδεικνύοντας νέα στοιχεία που βάζουν πλέον ευθέως στο «κάδρο» της Δκαιοσύνης δύο συγκεκριμένα πρόσωπα -έναν άντρα και μια γυναίκα- ζητώντας να ελεγχθεί ποινικά ο ρόλος τους με βάση το υπάρχον αποδεικτικό υλικό που περιλαμβάνεται στον φάκελο της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες επισημαίνουν ότι στις μαγνητοφωνήσεις υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο για το οποίο προκύπτει το μικρό του όνομα και η επαγγελματική του ιδιότητα και το οποίο ακούγεται να συνομιλεί με τον κατηγορούμενο πλοίαρχο προτρέποντας τον να μην κάνει καμία εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου πριν λάβει οδηγίες από εκείνον.

Στο ίδιο υπόμνημα αναφέρονται και σε μια γυναίκα η οποία ακούγεται να επικοινωνεί με το πλήρωμα και να λέει σε κάποιο μέλος του «ένα πράγμα θα έχετε στον νου. Ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε».

Οι δικηγόροι ζητούν τώρα να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα αυτά, να κληθούν και να εξεταστούν από τη Δικαιοσύνη και κυρίως να ερευνηθεί αν τυχόν έχουν οποιαδήποτε ποινική ευθύνη στην υπόθεση αυτή.

«Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να μελετάμε τη δικογραφία με σκοπό να εισφέρουμε στη Δικαιοσύνη ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε στα ΝΕΑ η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου Σοφία Τσαγκαράκη επισημαίνοντας ότι ο σκοπός των νομικών κινήσεων τους είναι ένας: μα αποδοθεί δικαιοσύνη και να μη μείνει κανένα στοιχείο που δεν θα έχει αξιοποιηθεί και δεν θα έχει ελεγχθεί στον δρόμο για την απόδοση ευθυνών.

Ζητούν μετατροπή της κατηγορίας σε «ανθωποκτονία με άμεσο δόλο»

Το δεύτερο κεφάλαιο του υπομνήματος το οποίο βρίσκεται πλεόν στα χέρια του ανακριτή στον οποίο επέστρεψε ο φάκελος αφορά τη μετατροπή της αρχικής κατηγορίας από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, επισημαίνοντας πως όταν ο κατηγορούμενος έσπρωξε τον Καργιώτη από τον καταπέλτη δεν μπορεί να μη γνώριζε ποι θα ήταν το απότέλεσμα της ενέργειάς του αυτής και πως με αυτόν τον τρόπο αποδεχόταν τον θάνατό του.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας ζητούν ακόμη να ερευνηθούν και οι αναφορές του κατηγορουμένου (σ.σ. «είναι μάυρος Πακιστάνός», «ένας παλαβός ήταν»), που παραπέμπουν σε ρατσιστικά κίνητρα και να συμπληρωθεί η κατηγορία.

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: 23 εκατομμύρια αφίξεις το πρώτο 10μηνο του 2023 – Ποιοι προορισμοί έσπασαν ρεκόρ 

Βασίλης Βασιλικός: Τελευταίο αντίο στον βραβευμένο συγγραφέα (Photos)

Πάρος: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό για ξυλοδαρμό πρώην συνάδελφό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:19