search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:32
MENU CLOSE

Ευθύμιος Λέκκας στο topontiki.gr: Ο σεισμός της Κωνσταντινούπολης δεν ενεργοποιεί ελληνικά ρήγματα

04.12.2023 18:52
agia sofia 876- new

Καθησυχαστικός για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που αναστάτωσε το πρωί της Δευτέρας την Κωνσταντινούπολη ως προς την Ελλάδα και την πιθανή ενεργοποίηση ελληνικών ρηγμάτων εμφανίστηκε μιλώντας στο topontiki.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το ρήγμα από το οποίο προήλθε ο πρωινός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη δε μπορεί να πυροδοτήσει ρήγματα στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε κομβικό, σημείο, σε παρακλάδι τμήματος του ρήγματος της Κωνσταντινούπολης.

«Εάν ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης, θα δώσει σεισμό της τάξης 7,2 ή 7,3 ή 7,4 Ρίχτερ και τότε η Πόλη θα έχει πρόβλημα, γιατί θα έχει μεγάλες ζημιές» τόνισε ο κ. Λέκκας, ενώ χτύπησε «καμπανάκι» κινδύνου και για την Αγία Σοφία, στην περίπτωση ενός τόσο μεγάλου σεισμού.

«Όταν συμβεί αυτός ο σεισμός θα πρέπει να εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά του για να δούμε αν θα επηρεαστούν τα ρήγματα του ελλαδικού χώρου» τόνισε ο κ. Λέκκας για να υπογραμμίσει ότι ένας τέτοιος σεισμός θα έχει επιπτώσεις στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το 1999, μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, ακολούθησε ο σεισμός στην Πάρνηθα.

Διαβάστε επίσης:

Μενίδι: Τι λένε τα αδέρφια του 44χρονου που βρέθηκε απανθρακωμένος – «Αποκλείεται να αυτοκτόνησε» (Videos)

Δολοφονία Κατσούρη: Ολοκληρώθηκαν οι 45 πρώτες συμπληρωματικές απολογίες των Κροατών

«Δρακόντεια» μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο Γρηγορόπουλου και την επίσκεψη Ερντογάν – Χιλιάδες αστυνομικοί, drones και ελεύθεροι σκοπευτές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:32