search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:18
MENU CLOSE

Απειλές Νετανιάχου σε Χεζμπολάχ: Θα μετατρέψουμε τη Βηρυτό σε Γάζα

07.12.2023 17:53
GAZA_BOMBS_23_11
AP

Η απειλή του Νετανιάχου, με τη μορφή μιας ανάρτησης στο X μαζί με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, έρχεται αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αντιαρματικά πυρά από τον Λίβανο σκότωσαν έναν Ισραηλινό πολίτη.

«Αν η Χεζμπολάχ κάνει το λάθος, θα μετατρέψουμε τη Βηρυτό και το Νότιο Λίβανο σε Γάζα και Χαν Γιούνις», αναφέρει η απειλή του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Πριν από λίγο, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για πλήγμα στην περιοχή al-Jardah στο Ισραήλ. Δεν είναι σαφές εάν αυτό είναι το χτύπημα για το οποίο το Ισραήλ διατύπωσε την απειλή.

Οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού έχουν ενταθεί μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας την περασμένη εβδομάδα και την επανέναρξη των εχθροπραξιών στη Γάζα.

Η Χαμάς λέει ότι οι μαχητές της κατέστρεψαν 79 οχήματα του ισραηλινού στρατού

Οι Ταξιαρχίες Qassam της Χαμάς λένε ότι κατέστρεψαν 79 οχήματα του ισραηλινού στρατού, είτε πλήρως είτε εν μέρει, τις τελευταίες 72 ώρες.

Η ομάδα ανέφερε στο κανάλι της στο Telegram ότι οι μαχητές της έστησαν επίσης παγίδα με εκρηκτικά στο άνοιγμα μιας σήραγγας στην περιοχή Sheikh Radwan της πόλης της Γάζας και την ανατίναξαν καθώς Ισραηλινοί στρατιώτες προχωρούσαν προς αυτήν.

Λένε ακόμη ότι πολλές ισραηλινές δυνάμεις είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν.

Ξεχωριστά, η ομάδα είπε ότι επιτέθηκε σε μια ομάδα χερσαίων στρατευμάτων που βρίσκονταν μέσα σε ένα σπίτι στο Beit Lahiya στο βόρειο τμήμα της Γάζας και ανέφερε «τραυματισμούς» μεταξύ των στρατιωτών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης:

Νερό με λάσπη έριξαν ακτιβιστές στην εμβληματική εκκλησία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: «Ελλάδα – Τουρκία επιδιώκουν να επανεκκινήσουν τους δεσμούς»

Θετικά υποδέχτηκε ο τουρκικός τύπος την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – «Καθοριστική συνάντηση μετά από έξι χρόνια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:18