search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:58
MENU CLOSE

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: «Ελλάδα – Τουρκία επιδιώκουν να επανεκκινήσουν τους δεσμούς»

07.12.2023 15:41
mitsotakis erdogan 654- new

Εκτενή αναφορά στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, κάνουν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα στον κόσμο.

Ο  Guardian κάλυψε  λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου με live μετάδοση, στην οποία αναφέρονταν στις συναντήσεις και όσα διημείφθησαν στη διάρκεια αυτών.

«Η πρώτη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου φαίνεται να πήγε καλά. Ο Ερντογάν είπε στην κα. Σακελλαροπούλου ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα χαιρετίζει την έναρξη μιας νέας εποχής μεταξύ των δύο χωρών», μεταδίδει το βρετανικό μέσο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε την Πέμπτη στην Ελλάδα σε ένα ταξίδι που στοχεύει στη βελτίωση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ελπίζοντας ταυτόχρονα στην αποκατάσταση των σχέσεων και με τους δυτικούς συμμάχους, γράφει το Associated Press.

Παρά τις βαθιά ριζωμένες διαφορές μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν υποσχέθηκε μια προσέγγιση «win-win» που θα μπορούσε να θέσει τα θεμέλια για ευρύτερη συνεργασία, συνεχίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων καθώς έφτασε στην Αθήνα την Πέμπτη σε μια επίσκεψη που και οι δύο χώρες ελπίζουν να επανεκκινήσουν τους δεσμούς μετά από χρόνια τριβής, μεταδίδει το Reuters.

Η Ελλάδα και η Τουρκία, γείτονες και σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, διαφωνούν εδώ και δεκαετίες για ζητήματα όπως το πού αρχίζει και τελειώνει η υφαλοκρηπίδα τους, οι ενεργειακοί πόροι, οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε την Πέμπτη στην Ελλάδα σε ένα ταξίδι που έχει σκοπό να επιδιορθώσει τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και την επανεκκίνηση των σχέσεων με τους δυτικούς συμμάχους, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο ABC.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα σε μια σημαντική διπλωματική αποστολή με στόχο την αναβάθμιση των ιστορικά τεταμένων σχέσεων μεταξύ των γειτονικών κρατών.

Ο Ερντογάν, μαζί με την Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόκειται να προεδρεύσει των κοινών συζητήσεων του υπουργικού συμβουλίου και να πραγματοποιήσει εμπορικές συνομιλίες.

Σε συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Τούρκος ηγέτης αναμένεται να συζητήσει για το εμπόριο, τα περιφερειακά ζητήματα και το διαχρονικά ακανθώδες ζήτημα της μετανάστευσης, αναφέρει το γαλλικό κανάλι France24.

Σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα Καθημερινή μια ημέρα πριν από την πεντάωρη επίσκεψή του την Πέμπτη, ο Ερντογάν είπε ότι αναζητά ένα «νέο κεφάλαιο» στις σχέσεις με βάση τις αρχές «win-win».

Διαβάστε επίσης:

La Repubblica: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και πάλι εδώ – Το σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού

Αυτή είναι η Διακήρυξη Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας που υπέγραψαν Μητσοτάκης και Ερντογάν

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Θετικό κλίμα με… αγκάθια και συμφωνία φιλίας και καλής γειτονίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:58