search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 03:41
MENU CLOSE

Σάλος με τον εξευτελισμό γυμνών ανδρών στη Γάζα από Ισραηλινούς στρατιώτες (Videos)

07.12.2023 19:30
gaza

Συγκλονίζουν οι απάνθρωπες εικόνες που κυκλοφορούν στα social media και δείχνουν γυμνούς άνδρες παραταγμένους στο έδαφος υπό την απειλή όπλων Ισραηλινών στρατιωτών.

Ο στρατός του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μαχητές της Χαμάς οι οποίοι παραδώθηκαν στην Τζαμπαλίγια.

Ωστόσο σύμφωνα με φιλο-Παλαιστινιακά μέσα, πρόκειται για αμάχους στους οποίους μάλιστα συγκαταλέγεται κι ένας γνωστός δημοσιογράφος, ανταποκριτής στη Γάζα.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, αυτοί οι άνδρες μεταφέρθηκαν από σχολεία υπό τη διεύθυνση του ΟΗΕ που λειτουργούσαν ως καταφύγια στη βόρεια Γάζα.

Το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει και «κακομεταχειριστεί σοβαρά δεκάδες Παλαιστίνιους πολίτες» στη βόρεια Γάζα.

Τα ισραηλινά στρατεύματα ξεκίνησαν «τυχαίες και αυθαίρετες εκστρατείες συλλήψεων εναντίον εκτοπισμένων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και ηλικιωμένων ανδρών», ανέφερε το Euro-Med Monitor.

Ανέφερε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο δημοσιογράφος Diaa Kahlout, που εργάζεται για το The New Arab. Η αδερφή του είπε στο Euro-Med Monitor ότι ο Kahlout αναγκάστηκε να αφήσει την ανάπηρη 7χρονη κόρη του «μόνη της» και συνελήφθη υπό την απειλή όπλου προτού τον ξεγυμνώσουν και τον «χτυπήσουν βάναυσα».

Άλλες φωτογραφίες δείχνουν επίσης ημίγυμνους άνδρες παραταγμένους σε άλλο σημείο, με δεμένα τα μάτια και τα χέρια πίσω.

Ο Χουσάμ Ζόμλοτ, πρεσβευτής της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, εξαπέλυσε επίθεση στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επειδή έδειξαν πλάνα από τις μαζικές συλλήψεις Παλαιστινίων ανδρών.

«Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δεν δείχνουν τις μαζικές δολοφονίες παλαιστίνιων παιδιών και αθώων πολιτών ή τη μαζική καταστροφή της Γάζας», έγραψε στο X.

«Αλλά τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δεν διστάζουν να δείξουν αυτές τις άγριες εικόνες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής να κρατούν και να απογυμνώνουν αμάχους που έχουν συλληφθεί από ένα καταφύγιο του ΟΗΕ στη Γάζα σήμερα», συνέχισε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι άνδρες άνω των 16 υποχρεώθηκαν να βγάλουν τα ρούχα τους, να υποστούν εκφοβισμό και εξευτελισμό και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε στρατιωτικές βάσεις.

Ο IDF δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης:

Δυσεπίλυτο παζλ το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας: Διχασμένη η ΕΕ για χρέος και δημοσιονομικούς κανόνες – Τα «στρατόπεδα» και η στάση της Ελλάδας

Ο Ιρανός πρόεδρος Ραϊσί καταγγέλλει από τη Μόσχα τη «γενοκτονία» στη Γάζα

Απειλές Νετανιάχου σε Χεζμπολάχ: Θα μετατρέψουμε τη Βηρυτό σε Γάζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 01:10