search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:06
MENU CLOSE

Ο… γνωστός Μπαλάσκας «ξαναχτυπά»: Οι προσαχθέντες κάθονται σε σαλόνια και ξεκουράζονται

08.12.2023 18:22
balaskas alpha98- new

Προκαλεί με τις δηλώσεις του για μια ακόμη φορά ο πρώην συνδικαλιστής της αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος, περιγράφοντας τις συνθήκες που κρατούνται οι προσαχθέντες από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού, ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για… ξεκούραση των προσαχθέντων σε σαλόνια.

Όλα αυτά στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, το γνωστό κτίριο και εν μέσω καταγγελιών για βαιοπραγία από αστυνομικούς κατά την προσαγωγή «στον σωρό» που πραγματοποίησε χθες το βράδυ η ΕΛΑΣ.

 Ο κ. Μπαλάσκας δήλωσε ότι όσοι κρατούνται στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη «έχουν νερότροφήκάθονταιξεκουράζονται, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν τα έχει χτυπήσει κανένας, τους μιλούν ακόμη και στον πληθυντικό, απλά θα πρέπει ανά 10 να ψαχτούν ένας, ένας και μετά να φύγουν. Δεν είναι καν σύλληψη».

Είχε προηγηθεί η δήλωση μητέρας προσαχθέντα ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση από την αστυνομία, ούτε για το παιδί της ούτε για κάποιον άλλον. Η ίδια σχολιάζοντας δε ότι «υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας δεν μπορούν να έχουν πάρει 400 άτομα» και τόνισε ότι «έχουμε μάθει από άλλους -δεν έχω μιλήσει με το παιδί μου- ότι τα χτύπησαν. Είμαι πάρα πολύ ταραγμένη».

Εκείνη τη στιγμή  ο κ. Μπαλάσκας παρενέβη λέγοντας ότι «όλα αυτά είναι ψέματα», με τη μητέρα προσαχθέντα να του απαντά ότι αμφισβητεί πλέον τα πάντα καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση.

Στο ερώτημα που απηύθυνε η ίδια σχετικά με το έλλειμμα ενημέρωσης από τις επίσημες αρχές Στ. Μπαλάσκας έκανε τη δική του «επίσημη» ενημερωση  λέγοντας: «Ακούστε τη δική μου ενημέρωση και θα καλυφθείτε. Δεν χρειάζεστε δικηγόρο γιατί δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις. Ξέρετε ποιοι θα συλληφθούν; Οι υπαίτιοι οι ένοχοι και μόνοι οι ένοχοι. Και μέσα στους ενόχους αυτούς δηλαδή που συνέβαλαν σε όλο αυτό. Αυτό που ψάχνει η ελληνική αστυνομία μέσα σε αυτά τα παιδιά είναι ο εν δυνάμει δολοφόνος».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα σχετικά με τις «ανέσεις» που απολαμβάνουν οι προσαχθέντες ο Στ. Μπαλάσκας δήλωσε ότι τα παιδιά κάθονται σε σαλόνια και ότι τους μιλούν στον πληθυντικό. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η συμπεριφορά του αστυνομικού απέναντι σε άνθρωπο που είχε πάει να δει τον αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. 

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω διότι το γνωρίζω ότι όλα τα παιδιά που είναι μέσα στο κτίριο κάθονται σε κάποια σαλόνια, δεν είναι κρατούμενοι, δεν έχουν συνθήκες φυλακές, δεν έχουν συνθήκες κρατούμενου, τους μιλούν στον πληθυντικό, έχουν σάντουιτς, έχουν φαγητό, έχουν νερό, έχουν τουαλέτα. Απλά χρειάζεται ένας χρόνος να περιμένουν για να ελεγχθεί ένας, ένας και να βρεθούν οι ένοχοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της συζήτησης σε ακόμη μία προσπάθεια να πείσει ότι οι αστυνομικοί είναι άψογοι στη συμπεριφορά τους και ότι όλα γίνονται σύννομα, άλλαξε λίγο το αφήγημά του διαβεβαιώνοντας ότι κανείς δεν χτύπησε κάποιον προσαχθέντα μέσα στο κτίριο που μεταφέρθηκαν.

«Αυτός που σας είπε ότι έστω και ένας αστυνομικός μπορεί να σήκωσε χέρι μέσα σε αυτό το κτίριο, μετά την προσαγωγή σας είπε ψέματα» δήλωσε ο ίδιος με την μητέρα να του απαντά ότι «μέσα στο κτίριο όχι αλλά από το γήπεδο μέχρι εδώ ήταν με σηκωμένα τα χέρια τους έδιναν κλωτσιές, τους έδιναν μπουνιές».

Διαβάστε επίσης:

Αγία Παρασκευή: Κόλαση φωτιάς σε διαμέρισμα – Βίντεο ντοκουμέντο

«Πόλεμος» για τα επεισόδια και έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, σε καταστολή ο αστυνομικός- Ερωτήματα για τις προσαγωγές στον σωρό, για χούντα μιλά ο Ολυμπιακός

Επεισόδια στου Ρέντη: 35 από τους 424 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι – Νέες προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:03