search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:53
MENU CLOSE

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα – Διασωληνωμένος και σε καταστολή στη ΜΕΘ – Το ιατρικό ανακοινωθέν

08.12.2023 14:40
nosokomeio

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, ο ίδιος παραμένει νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ όντας διασωληνωμένος και σε καταστολή.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών  φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.»

Κρίσιμα 24ωρα

Όπως είπε νωρίτερα στο topontiki.gr o διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας Ανδρέας Πλεμμένος: «Οι γιατροί έκαναν ό,τι έπρεπε να γίνει. Τώρα περιμένουμε, Ο ασθενής δίνει μάχη για τη ζωή του και τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα».

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, το δεύτερο χειρουργείο έγινε προκειμένου να συνεχιστεί ο καθαρισμός του τραύματος γιατί: «η καύση της πυροτεχνικής ύλης της φωτοβολίδας  συνεχίζεται με συνέπεια να προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές στους ιστούς».

Αυτό που τρέμουν οι γιατροί είναι η μόλυνση του τραύματος, που θα πυροδοτήσει λοιμώξεις που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι επικίνδυνες για τη ζωή του ασθενούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον διακόμισαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο χωρίς να εφημερεύει ενώ ταυτόχρονα είχαν ειδοποιηθεί οι γιατροί που έσπευσαν στο νοσοκομείο και τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο,  χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές στο πρώτο χειρουργείο που υποβλήθηκε χθες το βράδυ αφαιρέθηκαν κομμάτια από την φωτοβολίδα που τον έπληξε και οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον σταθεροποιήσουν καθώς η αιμορραγία ήταν μεγάλη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Οπως υποστηρίζει η αστυνομία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. 

Διαβάστε επίσης:

Ρέντης: Χαροπαλεύει ο αστυνομικός – Ανάμεσα στους προσαχθέντες ο δράστης λέει η ΕΛ.ΑΣ (Video)

Κακοποίηση Όλιβερ: «Υπάρχουν ντοκουμέντα από κάμερες, έχουν δοθεί στην ΕΛΑΣ» λέει ο Δήμαρχος Αράχωβας – Τέταρτη κατάθεση του ιδιοκτήτη (video)

Κίνηση τώρα: Ουρές χιλιομέτρων στην κάθοδο του Κηφισού – Πού άλλου υπάρχουν προβλήματα (live χάρτης)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34