search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:55
MENU CLOSE

Zara: Σάλος στο Τwitter για την αμφιλεγόμενη καμπάνια με επίκεντρο τη Γάζα – «Ο πόνος μας δεν είναι προς πώληση»

10.12.2023 13:03
twitter_zara
Πηγή φωτογραφίας: Twitter

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Twitter με την αμφιλεγόμενη καμπάνια του Zara, εξαιτίας των αμφιλεγόμενων εικόνων που παραπέμπουν στον πόλεμο του Ισραήλ.

Στη νέα της καμπάνιας με τίτλο «The Jacket», η εταιρεία αναφέρεται στο σχέδιο μόδας και την εκ νέου εφεύρεσή του, χρησιμοποιώντας στη φωτογράφιση …σώματα τυλιγμένα σε λευκό ύφασμα, με τρόπο που προσιδιάζει στην παραδοσιακή μουσουλμανική «ενδυμασία» ταφής, καθώς και κατεστραμμένα αγάλματα, πέτρες και θραύσματα.

Πολλοί χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να καλούν σε μποϊκοτάζ, ενώ άλλοι «διαβάζουν» το concept «ως backstage έκθεσης γλυπτικής».

«Καμία σχέση με πόλεμο»

«Από πού το καταλάβατε αυτό; Εμένα περισσότερο για αμπαλάζ κούκλας μου κάνει. Καμία σχέση με πόλεμο πάντως!», αναφέρουν άλλοι.

«Εν τω μεταξυ οποιος παει να δει ολες τις φωτο θα διαπιστωσει ότι πρόκειται για αγαλματα και κουκλες μοδας αμπαλαρισμενες.Καμια σχεση με γενοκτονια καμια σχεση με γαζα.Τους εχεις κάνει την καλυτερη διαφήμιση. Μπαινουν ολοι να δουν τα ρουχαλακια και αντιλαμβανονται αμεσα το κονσεπτ», σημειώνουν.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε, η φωτογραφία «κατέβηκε» από τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Instagram.

Ωστόσο, η πλέον «ενοχλητική» φωτογραφία με την κούκλα μέσα στο λευκό πανί, ενώ το hashtag #BoycottZara έχει γίνει ήδη trend.

«Νομίζετε ότι 20.000 άνθρωποι σκοτώνονται και είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιείτε το θάνατό τους ως μέθοδο μάρκετινγκ; Μην βγείτε και πείτε ότι δεν το θέλατε… αηδιαστικό», αναφέρουν μερικοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης:

OHE: Να μπει τέλος στη «γήινη κόλαση» της Γάζας – Οι παλαιστίνιοι αντιμετωπίζονται σαν να μην είναι άνθρωποι

Τουρκία: Καταζητείται ο γιος του προέδρου της Σομαλίας για θανατηφόρο τροχαίο – Έφυγε από τη χώρα και βγήκε διεθνές ένταλμα

Γάζα: Σκληρές μάχες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας, προσπάθειες από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να αποφύγουν τα πυρά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:54