search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:19
MENU CLOSE

Γάζα: 17.700 νεκροί Παλαιστίνιοι – «Πολύ μεγαλύτερος ο πραγματικός αριθμός» σύμφωνα με τη Χαμάς

09.12.2023 20:13
GAZA

Τουλάχιστον 17.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 48.780 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής οργάνωσης μαχητών Χαμάς, με νεότερο του απολογισμό.

Η κυβέρνηση της Χαμάς, η οποία κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα από το 2007, εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών και τραυματιών είναι πολύ μεγαλύτερος, με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες διάσωσης και τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις βομβαρδισμένες περιοχές για να απελευθερώσουν θύματα και να εντοπίσουν σορούς ανθρώπων από τα ερείπια.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έχει αναφέρει ότι το 70% των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών.

Μαχμούντ Αμπάς: Συνεργός στα «εγκλήματα πολέμου» του Ισραήλ οι ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι το βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις καθιστά συνένοχο σε αυτά που περιγράφονται ως εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων.

Ο Αμπάς επισήμανε πως καθιστά υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τη σφαγή των παιδιών παλαιστινίων, των γυναικών, αλλά και των ηλικιωμένων στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε μία ανακοίνωση της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Χαμάς για βέτο: Ισοδυναμεί με «απευθείας συνέργεια στη σφαγή του λαού μας»

Και η Χαμάς καταδίκασε σθεναρά το βέτο των ΗΠΑσε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας «ανήθικη και απάνθρωπη» την κίνηση της Ουάσιγκτον.

«Η παρεμπόδιση από τις ΗΠΑ της έκδοσης απόφασης που ζητούσε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός» ισοδυναμεί με «απευθείας συνέργεια στη σφαγή του λαού μας από την κατοχή, στη διάπραξη περισσότερων σφαγών και εθνοκάθαρσης», τονίζει ο Ιζάτ ελ Ρέσικ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, στο κείμενο που δημοσιοποίησε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Διαβάστε επίσης:

Μύδροι Ερντογάν κατά ΟΗΕ και ΗΠΑ: «Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει μετατραπεί σε Συμβούλιο προστασίας του Ισραήλ»

Τρεις στρατιώτες τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ

Μαχμούντ Αμπάς: Συνεργός στα «εγκλήματα πολέμου» του Ισραήλ οι ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:18