search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:00
MENU CLOSE

Μαχμούντ Αμπάς: Συνεργός στα «εγκλήματα πολέμου» του Ισραήλ οι ΗΠΑ

09.12.2023 16:59
abbas

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι το βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις καθιστά συνένοχο σε αυτά που περιγράφονται ως εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων.

Ο Αμπάς επισήμανε πως καθιστά υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τη σφαγή των παιδιών παλαιστινίων, των γυναικών, αλλά και των ηλικιωμένων στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε μία ανακοίνωση της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Χαμάς για βέτο: Ισοδυναμεί με «απευθείας συνέργεια στη σφαγή του λαού μας»

Και η Χαμάς καταδίκασε σθεναρά το βέτο των ΗΠΑ, σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας «ανήθικη και απάνθρωπη» την κίνηση της Ουάσιγκτον.

«Η παρεμπόδιση από τις ΗΠΑ της έκδοσης απόφασης που ζητούσε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός» ισοδυναμεί με «απευθείας συνέργεια στη σφαγή του λαού μας από την κατοχή, στη διάπραξη περισσότερων σφαγών και εθνοκάθαρσης», τονίζει ο Ιζάτ ελ Ρέσικ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, στο κείμενο που δημοσιοποίησε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Πρόκειται για την 35η φορά από το 1970 που η Ουάσιγκτον άσκησε βέτο σε σχέδιο απόφασης για το Μεσανατολικό, επί συνόλου 39 ψηφοφοριών.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα: Φρικιαστικό βίντεο με νεκρό ισραηλινό όμηρο – Τον απήγαγε η Χαμάς, σκοτώθηκε από τις IDF

Ιράν: Απαγόρευσαν στην οικογένεια της Μαχσά Αμινίνα να πάει στη Γαλλία για το βραβείο Ζαχάροφ

Τραγωδία στα περίχωρα της Ρώμης: Φωτιά σε νοσοκομείο – Νεκροί τέσσερις άνθρωποι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:58