search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 04:00
MENU CLOSE

Ρέντης: Προθεσμία πήρε ο 18χρονος για την επίθεση στον αστυνομικό – «Υπήρξε και δεύτερη φωτοβολίδα» λέει ο δικηγόρος του(Video)

11.12.2023 10:09
prothesmia

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε για να απολογηθεί του ο 18χρονος οπαδός ο οποίος ομολόγησε και συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Η δεύτερη φωτοβολίδα

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας δήλωσε αμέσως μετά την κατάθεση, ότι ο νεαρός είπε πως «πέταξε φωτοβολίδα προς το μέρος του αστυνομικού. Πρόθεση του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά. Δεν είχε ξαναπετάξει ποτέ φωτοβολίδα. Του την έδωσε ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά».

«Μου είπε ότι υπήρξε και μια δεύτερη φωτοβολίδα και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η δική του ήταν αυτή που τραυμάτισε τον αστυνομικό. Είπε όμως ότι το χρώμα της φωτοβολίδα που κρατούσε ο ίδιος ήταν πορτοκαλί. Περιμένουμε να δούμε και τα στοιχεία της δικογραφίας για να δούμε αν ήταν η συγκεκριμένη φωτοβολίδα» πρόσθεσε ο κ. Λύτρας, αποκαλύπτοντας ότι ο 18χρονος «ξέρει κάποια χαρακτηριστικά του ατόμου που του έδωσε τη φωτοβολίδα, θα τα αναφέρει στην ανακρίτρια. Είχαν πάει παρέα στο γήπεδο, πράγμα το οποίο το έκανε συχνά. Δεν είναι οργανωμένος, δεν έχει κατηγορηθεί προσαχθεί ποτέ δεν ανήκει σε σύνδεσμο οποιαδήποτε ομάδος».

Νωρίτερα ο 18χρονος είχε οδηγηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ανακριτή.

Ο ίδιος κατά την είσοδό του στα δικαστήρια Πειραιά, ήταν αμίλητος κρατούσε σκυμμένο το κεφάλι και φορούσε κουκούλα.

Η ποινική δίωξη

Αντιμετωπίζει Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Ψάχνουν τον «καθοδηγητή»

Οι έρευες των αστυνομικών επικεντρώνονται πλέον στο άτομο που φέρεται να συντόνιζε τις ενέργειες των χούλιγκαν.

«Δεν τελειώσαμε με τη σύλληψη του 18χρονου. Θέλουμε να εντοπίσουμε όλους όσους συμμετείχαν στα επεισόδια. Θέλουμε να βρούμε το άτομο που όπλισε το χέρι του 18χρονου με τη ναυτική φωτοβολίδα. Θέλουμε να οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη αυτούς που ενορχήστρωσαν τη δολοφονική επίθεση εναντίον του συναδέλφου μας», είναι το μήνυμα που στέλνουν αστυνομικοί με γνώση των ερευνών.

Ο 18χρονος φέρεται να έχει περιγράψει το άτομο που του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πως να την χρησιμοποιήσει, ωστόσο, υποστηρίζει ότι δεν τον γνώριζε προσωπικά και ότι δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει από φωτογραφίες καθώς φορούσε κουκούλα τύπου full face.

Πρόκειται για ένα σημείο που οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διατηρούν επιφυλάξεις, ενδεχομένως επειδή ο νεαρός φοβάται πιθανές συνέπειες – αντίποινα σε περίπτωση σύλληψης του. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει απέναντι σε εισαγγελέα και ανακριτή γι’ αυτό το θέμα.

Διαβάστε επίσης

Ρέντης – Συνήγορος 18χρονου: Δεν είναι οργανωμένος – Είναι σε σοκ και ρωτά για την υγεία του αστυνομικού (video)

Πειραιάς: Άγνωστοι βανδάλισαν το εκκλησάκι στη μνήμη του Αντώνη Καρυώτη (Video)

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στη Λευκάδα – Ταρακουνήθηκε ο Άγιος Νικήτας (Χάρτης)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20