search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 01:38
MENU CLOSE

Επεισόδια στου Ρέντη: 25 οπαδοί στο «κάδρο» της ΕΛ.ΑΣ. – Τουλάχιστον έξι προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν DNA και αποτυπώματα

09.12.2023 10:30
epeisodia-renti-61

Σε μια ομάδα 20 – 25 χούλιγκαν, που βρίσκονταν σε συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου βόλεϊ έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ομαδικής Βίας για τα θλιβερά επεισόδια στου Ρέντη.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διενεργούν τις έρευνες εκτιμούν πως ο οπαδός που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου. Γι’ αυτό και αναζητούν στοιχεία στο βίντεο της δημόσιας τηλεόρασης που μετέδιδε τον αγώνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για φανατικούς χούλιγκανς, οι οποίοι είτε έχουν συλληφθεί είτε έχουν προσαχθεί στο παρελθόν για επεισόδια, ενώ ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και άτομα τα οποία αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και DNA.

Εντοπίστηκε αλεξίπτωτο που επιβραδύνει την κάθοδο της φωτοβολίδας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν το αλεξίπτωτο, το οποίο επιβραδύνει την κάθοδο της φωτοβολίδας.

Το αλεξίπτωτο έχει μεταφερθεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξεταστεί για αποτυπώματα και DNA που θα συγκριθούν στη συνέχεια με αυτά που έχουν ληφθεί από προσαχθέντες.

Στο μεταξύ και τα 424 άτομα που κρατούνταν από την Πέμπτη, στην Πέτρου Ράλλη, αφέθηκαν ελεύθερα. Εξαίρεση ένας γεωργιανός, που συνελήφθη, καθώς σε βάρος του υπήρχε καταδικαστική απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

Στο μεταξύ μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε βαριά από ναυτική φωτοβολίδα.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για τον 31χρονο που νοσηλεύεται σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η ναυτική φωτοβολίδα καρφώθηκε στον μηρό του αστυνομικού και συνέχισε να καίει, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος αναμένεται να υποβληθεί σήμερα σε ένα επέμβαση, η οποία αναβλήθηκε χθες λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Έκκληση για αίμα

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση για αίμα στο προσωπικό της. «Κατόπιν σοβαρού τραυματισμού του που έλαβε χώρα την 7/12/2023 εξωτερικά του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη “Μ. Μερκούρη”, ο υπαρχιφύλακας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων” (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και χρήζει άμεσης ανάγκης αίματος».

«Παρακαλείται το προσωπικό των Υπηρεσιών, που επιθυμεί να προσφέρει αίμα, ανεξαρτήτως ομάδος αίματος, να μεταβεί στο προαναφερόμενο νοσοκομείο από την 08:30′ ώρα της 09/12/2023, δηλώνοντας εθελοντές αιμοδότες για τον ανωτέρω ασθενή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ηχητικό ντοκουμέντο μετά την επίθεση

Οι συνάδελφοι του 31χρονου προσέφεραν στον αστυνομικό τις πρώτες βοήθειες, κάνοντας του τουρνικέ προκειμένου να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι διάλογοι από τη στιγμή της προσπάθειας είναι δραματικοί:

«Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε». Με αυτή τη δραματική φράση ένας αστυνομικός δίνει στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.

«Η βοήθεια πρέπει να φτάσει άμεσα», συνεχίζει ο αστυνομικός.

Αναλυτικά ο διάλογος:

«Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».

«Ελήφθη, Αποστόλη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»

«Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός»

«Εχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη

(….)

«Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το καταλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;»

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε,σε ένα δευτερόλεπτο το ασθενοφόρο» ακούγεται να λέει ο αστυνομικός για τον τραυματία, αποκαλύπτοντας τη σοβαρότητα της κατάστασής του, όταν ο συνάδελφός του τον ενημερώνει ότι σε ένα λεπτό φθάνει το ασθενοφόρο στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Σπάτα: Η σοκαριστική αποκάλυψη για τον 19χρονο φοιτητή – «Τον στραγγάλισαν πριν τον κρεμάσουν»

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 14 Δεκεμβρίου για τον προϋπολογισμό

Ρέντη: Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες, καμία σύλληψη – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αστυνομικός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04