search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 07:20
MENU CLOSE

Συζήτηση για τον προϋπολογισμό: Κόντρα Χατζηδάκη – αντιπολίτευσης σε υψηλούς τόνους

13.12.2023 16:45
hatzidakis

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την πορεία της οικονομίας εξέφρασαν στη Βουλή, όπου συζητείται σε υψηλούς τόνους ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, με τον Κωστή Χατζηδάκη να επιμένει ότι εφαρμόζεται ένα μείγμα πολιτικής με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία και τους πολίτες που δίνει έμφαση στις πλέον ευάλωτες ομάδες και την αντιπολίτευση να τονίζει ότι επιχειρείται με τερτίπια ο εξωραϊσμός της κατάστασης. 

«Θα επιταχύνουμε το βηματισμό μας συνδυάζοντας δημοσιονομική σταθερότητα και σοβαρότητα, ενθαρρύνοντας την υγιή επιχειρηματικότητα και την πολιτική κοινωνικής συνοχής με αποτύπωμα, αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον», είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρόσθεσε ότι είναι πολύ -πολύ συγκρατημένες οι προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού για ρυθμό  ανάπτυξης 2,9%, αύξησης του ΑΕΠ από τα 222,8 δισ. στα 233 δισ. ευρώ, των επενδύσεων κατά 15,1% και αποκλιμάκωσης της ανεργίας κατά 0,6%. 

«Σας λέω λοιπόν, να πάρετε σοβαρά αυτές τις προβλέψεις», είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, πυροδοτώντας αντιδράσεις. 

Αναξιοπιστία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ που άνοιξε το «χορό» των επικρίσεων προς την κυβέρνηση και διερωτήθηκε ποιον πίνακα εγγυήσεων δίνει η κυβέρνηση στην ΕΛΣΤΑΤ, την Eurostat και τους οίκους αξιολόγησης. «Δεν λέτε την αλήθεια στους Έλληνες πολίτες ότι δηλαδή, έχουμε κρυφό έλλειμμα και κρυφό  χρέος», ανέφερε, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης  Καλαματιανός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «αυξήσει τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους και όχι από την ανάπτυξη, αλλά από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στην οποία βάζετε πλάτη». 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Νέα Αριστερά, κάλεσε τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας να απαντήσει εάν ο προϋπολογισμός αλλάζει την παραγωγική δομή, παραδεχόμενος ωστόσο, αύξηση των επενδύσεων. «Οι μόνοι που είναι ευτυχισμένοι είναι ο  πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο του που βρήκαν το λεφτόδενδρο», είπε ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση.

Άστοχες και εκτός πραγματικότητας, χαρακτήρισε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντας ότι «όταν δεν έχεις κάτι σοβαρό να πεις, το σιγάν κρείττον εστί του λαλείν».

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπανδρέου: Εκλέχτηκε γενικός εισηγητής για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Κώστας Ζαχαριάδης: Καλεί σε συγκρότηση μετώπου με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση εγκλωβίζει την οικονομία και τους πολίτες σε φαύλο κύκλο φτωχοποίησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 07:18