search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:50
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής σε 6 ασθενείς χάρισε η οικογένεια 33χρονου που πέθανε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

13.12.2023 16:14
nosokomeio papageorgiou thessaloniki – new

Δώρα ζωής σε έξι συνανθρώπους μας, προσέφερε η οικογένεια ενός 33χρονου, που κατέληξε μετα από νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος, η οικογένεια του νεαρού, με μεγαλοψυχία πήρε την απόφαση της δωρεάς των οργάνων του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023. Ομάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έκανε τη λήψη της καρδιάς του 33χρονου, η οποία θα χτυπά πλέον, μετά τη μεταμόσχευση που θα πραγματοποιηθεί, σε κάποιον συμβατό λήπτη.

Παράλληλα, η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ανέλαβε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος, τα οποία θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς οι οποίοι περιμένουν το αντίστοιχο μόσχευμα, προσδοκώντας να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους.

Τους κερατοειδείς του δότη έλαβε η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Παπαγεωργίου και τις επόμενες μέρες θα προγραμματιστούν οι μεταμοσχεύσεις.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της τόσο προς την οικογένεια του δωρητή για την προσφορά, όσο και προς όλες τις ιατρικές ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια στου Ρέντη: «Σύντομα δεύτερη κηδεία» – Απειλητικό μήνυμα καταγγέλλει ότι δέχθηκε η μητέρα του 18χρονου

Έκρηξη στον Πειραιά: Απενεργοποιήθηκαν οι κάμερες του κτιρίου πριν την έκρηξη – Βίντεο από κάμερες ασφαλείας «χτενίζουν» οι αρχές

Έστησαν κομπίνα με ΦΠΑ και επιστρεπτέες προκαταβολές και «φέσωσαν» το Δημόσιο με 15 εκατ. ευρώ – 11 συλλήψεις (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:50