search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:29
MENU CLOSE

Βοιωτία: Βρέθηκαν DNA και αποτυπώματα του 17χρονου στην σκανδάλη του όπλου του αστυνομικού

15.12.2023 17:19
astunomia_arxeiou

Στο όπλο του αστυνομικού βρέθηκαν αποτυπώματα και DNA του 17χρονου Χρήστου από τη Βοιωτία σύμφωνα με όσα αναφέρει νεότερο ρεπορτάζ του Mega. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που ενισχύονται από την αρχική κατάθεση του αστυνομικού, ο νεαρός προσπάθησε να αρπάξει το όπλο από την μπροστινή πλευρά, ο αστυνομικός πάτησε τη σκανδάλη και εκπυρσοκρότησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος τραυματίστηκε θανάσιμα από το όπλο του αστυνομικού της ΟΠΚΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο 17χρονος πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση, αφού διαπιστώθηκε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Τι ισχυρίζεται ο 41χρονος αστυνομικός και τι απαντά ο δικηγόρος της οικογένειας

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος αστυνομικός, υποστηρίζει ότι το υπηρεσιακό του όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του το αρπάξει, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών. «Όταν άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου επιχείρησε να μου αρπάξει το πιστόλι. Όταν αντιλήφθηκα την πρόθεσή του, τράβηξα το πιστόλι και όταν άκουσα τον κρότο, πάγωσα», φέρεται να έχει καταθέσει.

«Το αν εκπυροσκρότησε, αν έγινε πάνω σε πάλη είναι κάτι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να πάρει ένα όπλο, να νιώθεις ότι κινδυνεύεις η ζωή σου, να πυροβολείς εν ψυχρώ. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πότε μπορεί να πυροβολήσει αστυνομικός. Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Δεν δικαιολογείται ένας αστυνομικός να πυροβολεί επειδή η ομάδα των Ρομά έχει παραβατικές συμπεριφορές», είπε από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Βίντεο – ντοκουμέντο από την καταδίωξη του 17χρονου

Στο βίντεο που είχε φέρει στη δημοσιότητα ο ALPHA πριν από λίγο καιρό αποτυπώνονται τα δραματικά 14 δευτερόλεπτα πριν και μετά τον μοιραίο πυροβολισμό.

«Πίσω, πίσω» ακούγεται μία δυνατή φωνή. «Σταμάτα ρε, σταμάτα» συνεχίζει μία άλλη. Μετά ο ήχος από το τζάμι του οδηγού που μάλλον σπάει και ο πυροβολισμός. Ακολουθούν φωνές θρήνου και πανικού που καλούν για ασθενοφόρο «Φίλε, φίλε σε παρακαλώ… Όχι θεέ μου δεν μπορώ…», «γιατί;…», «τον σκότωσε, ένα ασθενοφόρο» είναι μερικά από όσα καταγράφονται στο εν λόγω βίντεο.

Διαβάστε επίσης:

Μετρό: Στο έλεος των χούλιγκαν οι σταθμοί- Περιστατικά οπαδικής βίας σε συρμούς και αποβάθρες – «Καμπανάκι» από τους εργαζόμενους

ΟΕΝΓΕ: Διευθυντής γιατρός ΕΣΥ λαμβάνει το 40% του μισθού ενός διοικητή – Δεν υπήρξε αύξηση στις εφημερίες

Θεσσαλονίκη: Έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του ιδιοκτήτη των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:28