search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 22:21
MENU CLOSE

ΟΕΝΓΕ: Διευθυντής γιατρός ΕΣΥ λαμβάνει το 40% του μισθού ενός διοικητή – Δεν υπήρξε αύξηση στις εφημερίες

15.12.2023 16:27
giatroi esy

Σε σκανδαλώδη αύξηση των μισθών των διοικητών των νοσοκομείων και των «golden boys» της υγείας προχώρησε  η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Την ίδια ώρα ένας διευθυντής ΕΣΥ λαμβάνει πλέον περίπου 40% του μισθού ενός διοικητή, καθώς δεν έχει γίνει καμία ρύθμιση για την αύξηση της αποζημίωσης της εφημερίας των γιατρών παρά την δέσμευση της ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε έντονο ύφος, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) εκφράζοντας την σφοδρή αντίδρασή της στην πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση, που αφορά στην αύξηση των μηνιαίων αποδοχών των διοικητών και υποδιοικητών νοσοκομείων του ΕΣΥ και των επικεφαλής των 7 Υγειονομικών Περιφερειών. 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της τελευταίας 48ωρης απεργίας των γιατρών ΕΣΥ, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι από 1η Ιανουαρίου 2024 θα υπάρξει  σημαντική αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών των γιατρών: «Όμως καμία σχετική εξαγγελία, ρύθμιση, ψήφιση δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Αντίθετα ο Υπουργός προχώρησε σε σκανδαλώδη αύξηση των μισθών των διοικητών των νοσοκομείων, των  «golden boys» της υγείας, των μάνατζερ των δημόσιων νοσοκομείων – ΑΕ, για να προικοδοτήσει αυτούς που θα υλοποιήσουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Έτσι ένας διευθυντής ΕΣΥ λαμβάνει πλέον περίπου 40% του μισθού ενός διοικητή.» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ.

Όπως καταλήγει : « Γνωρίζουμε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης υπήρξε (κατά δήλωσή του) αμελής με την ανάγνωση των μνημονίων που ψήφισε. Αν έχει στοιχειώδη πολιτική ευθιξία, ας φροντίσει άμεσα να υπάρξει συνεπής έστω με αυτή την ελάχιστη υπόσχεσή του, σχετικά με την σημαντική αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών. Και ας νομοθετήσει συγχρόνως την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών και το αφορολόγητο των υπερβαλλουσών εφημεριών (δηλαδή της υποχρεωτικής υπερεργασίας). Ο αγώνας για τη διεκδίκηση του διπλασιασμού των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ συνεχίζεται».

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η 48ωρη απεργία ήταν μόνο η αρχή και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν. 

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Η ακτινογραφία των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας – Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Προσοχή: Φάρμακο για την πίεση και την αρρυθμία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο χωρίς άδεια από τον ΕΟΦ

ΠΟΕΔΗΝ: Προκαλεί η αύξηση των μισθών των διοικητών νοσοκομείων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 22:19