search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:59
MENU CLOSE

Καλοκαίρι τελικά ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2312
14/12/2023
16.12.2023 23:33
gamos-omofylwn-1536×864

Δεν είναι άμεσης επικαιρότητας, αλλά μάλλον αξίζει να αναφερθεί: Οι τελευταίες πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πάει για το… καλοκαίρι και μάλλον μετά την κάλπη των ευρωεκλογών, παρότι αρχικά – πάντα σύμφωνα με πληροφορίες – η κυβέρνηση σχεδίαζε να το παρουσιάσει ακόμα και ως το τέλος του χρόνου.

Όπως έχει γράψει το «Ποντίκι», το θέμα βρίσκεται πλήρως στα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος θα αποφασίσει τελικά πότε θα προχωρήσει η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία ο ίδιος είχε ανακοινώσει μιλώντας στο Bloomberg λίγες μέρες μετά τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βαρύνουν συγκεκριμένα πράγματα: το… γκελ που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει στην κοινωνία και οι αντιδράσεις που προκαλεί εντός της Ν.Δ.

Σύμφωνα με τις «Τάσεις» της MRB, λοιπόν, το 53% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της θεσμοθέτησης του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και σχεδόν το 70% κατά της τεκνοθεσίας, πράγμα που σημαίνει ότι – στην παρούσα φάση, τουλάχιστον – η κοινωνία δεν φαίνεται θετική έναντι της πρωτοβουλίας. Όσον αφορά δε τις… τάσεις εντός της Ν.Δ., φαίνεται ότι κι εκεί υπάρχει ένας συμπαγής πυρήνας βουλευτών που αντιτίθεται στη θεσμοθέτηση του γάμου ομοφύλων και ότι ο αριθμός αυξάνεται σημαντικά όταν τίθεται το θέμα της τεκνοθεσίας. Οπότε ο Μητσοτάκης έχει κάμποσα πράγματα να… ζυγίσει πριν κάνει το όποιο βήμα.

Διαβάστε επίσης:

Τα δώρα της Ναταλίας Γερμανού στον Στέφανο Κασσελάκη

Απίστευτο: Τα air condition που δώρισε στο σχολείο ΑΜΕΑ ο Κασσελάκης περιμένουν ακόμα τον… ψυκτικό – Άφαντη η Δόμνα

Ο Μπέος, η Πρωτοψάλτη και ένα πολύ βολικό άλλοθι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:58