search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:12
MENU CLOSE

Ο Μπέος, η Πρωτοψάλτη και ένα πολύ βολικό άλλοθι

16.12.2023 09:54
beos-pro1

Μπορεί ο Αχιλλέας Μπέος να έχει ένα παρελθόν στην νύχτα πλήρως ταυτισμένο με τα μπουζούκια, αλλά για το «άνοιγμα» του δημοτικού θεάτρου Βόλου μετά από 11 χρόνια ανυπαρξίας, ο δήμαρχος Βόλου έπρεπε να επιλέξει κάτι πιο «ποιοτικό». Θα περίμενε κανείς πως θα δυσκολευόταν να το βρει με δεδομένο πως οι «πολιτιστικού» και αισθητικού ύφους επιθέσεις του προς καλλιτέχνες μόνο λίγες δεν είναι το τελευταίο διάστημα.

Παρά το γεγονός ωστόσο πως ένας δήμαρχος που αποκαλεί «φλώρους» (όπως είχε χαρακτηρίσει τον Αλκίνοο Ιωαννίδη) όσους δεν εντάσσονται στον πολιτισμό των μπουζουκιών όπως ο ίδιος θα έπρεπε να έχει απέναντί του σύσσωμο τον καλλιτεχνικό χώρο (ή τέλος πάντων, το τμήμα του που σέβεται τον εαυτό του), παρά το γεγονός ότι οι ομοφοβικές δηλώσεις στις οποίες επιδίδεται διαρκώς ο Μπέος θα έπρεπε να κάνουν τουλάχιστον σκεπτικούς τους καλλιτέχνες που θέλουν να απευθύνονται σε ένα σκεπτόμενο κοινό, βρέθηκε μια τραγουδίστρια από τον χώρο του λεγόμενου έντεχνου να του κάνει την χάρη.

Ο λόγος για την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία βρέθηκε στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του δημοτικού θεάτρου Βόλου και έδωσε εν τέλει στον Μπέο το επιθυμητό (για τον ίδιο) προφίλ που ήθελε να προωθήσει για την συγκεκριμένη εκδήλωση. Αν και ο ευρύτερος καλλιτεχνικός χώρος στον οποίο εντάσσεται η Πρωτοψάλτη πάντως, δεν επιδίδεται σε δημόσιες αντεγκλήσεις, η αλήθεια είναι πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που είναι απογοητευμένοι από την επιλογή της.

Θα περίμενε κανείς άλλωστε μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι σε έναν δήμαρχο που μια από τις βασικές κριτικές που δέχεται -και στην συνέχεια, απαξιώνει με το χαρακτηριστικό του ύφος- είναι πως επί των ημερών του ο Βόλος έχει απομονωθεί και έχει απογυμνωθεί από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα που δεν είναι συμβατή με αυτή του του δημάρχου του. Και είναι κρίμα κάποια με την ιστορία της Πρωτοψάλτη να του δίνει το άλλοθι που χρειαζόταν ως προς αυτή την κριτική…

Διαβάστε επίσης:

Κάποια παρεξήγηση έχει γίνει με τους απρόσκλητους τύπου… Δόμνας Μιχαηλίδου – Η απρέπεια σε βάρος Κασσελάκη στο ΚΕΘΕΑ

Με… Μάο για τα λουλούδια και ευχές για τη μέση απάντησε ο Κασσελάκης στα… «φιντάνια» του Κουτσούμπα (video)

Μαρινάκης για Αλβανία: Ζήτημα κράτους δικαίου η υπόθεση Μπελέρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:08