search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:44
MENU CLOSE

Μαρινάκης για Αλβανία: Ζήτημα κράτους δικαίου η υπόθεση Μπελέρη

14.12.2023 15:16
beleris_frenti

Η κυβέρνηση, η οποία την Τετάρτη τέθηκε σε… κατάσταση συναγερμού στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, επανέλαβε διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι παρότι στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών αυτών, εντούτοις δεν θεωρεί την υπόθεση Μπελέρη διμερές ζήτημα.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι για την Αθήνα η υπόθεση του συνεχιζόμενου εγκλεισμού του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας αποτελεί ζήτημα κράτους δικαίου και ότι αυτό που ζητά είναι ο Φρέντι Μπελέρης να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του και να τύχει μιας δίκαιης δίκης με αναγνώριση του τεκμηρίου αθωότητας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «πάγια θέση της Ελλάδας είναι η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων ως επένδυση στη σταθερότητα, στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής εφόσον βέβαια οι υποψήφιες χώρες εκπληρώνουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και υλοποιούν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις».

Όσον αφορά στο γεγονός ότι Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία είναι συνδεδεμένες, όσον αφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική τους και, ερωτηθείς αν η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο «αποσύνδεσης» των δύο χωρών σχετικά με την ενταξιακή διαδικασία τους στην ΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε αυτά τα κράτη να προχωρήσουν, αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες και κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται».

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης για οπαδική βία: Να συμμορφωθούν οι ομάδες για να ανοίξουν τα γήπεδα με ασφάλεια

Κασσελάκης: Συγκίνηση στη συνάντηση με τη γιαγιά που αγόρασε ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ (Video)

Κυριαρχία Μητσοτάκη χωρίς αντιπολίτευση: Ένα νόμισμα με δύο όψεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06