search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:22
MENU CLOSE

Η μαγεία των Χριστουγέννων στα κανάλια της Βενετίας (Photos/Video)

18.12.2023 20:55
venetia

Δεκάδες γονδολιέρηδες ντυμένοι Αη-Βασίληδες εμφανίστηκαν στα κανάλια της Βενετίας, δίνοντας ένα ξεχωριστό γιορτινό κλίμα στην πανέμορφη ιταλική πόλη.

Στην «εισβολή» των Αη-Βασίληδων συμμετείχαν περίπου 100 γονδολιέρηδες, ντυμένοι σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών.

Το περίφημο Μεγάλο Κανάλι έβαλε τα γιορτινά του και οι γονδολιέρηδες πρόσφεραν χαρά στην πόλη λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Βενετία φωταγωγείται για τα Χριστούγεννα».

Τα τελευταία πέντε χρόνια δημιουργείται μια νέα παράδοση στη Βενετία, καθώς εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών φορούν στολές του Αη-Βασίλη και παίρνουν μέρος σε αγώνα δρόμου στα στενά και τις πλατείες της πόλης.

Η κούρσα είναι ανοιχτή για όλες τις συμμετοχές, αρκεί να επικρατεί διάθεση για διασκέδαση. Πολλοί Βενετσιάνοι συμμετέχουν στον αγώνα ντύνοντας ακόμα και τα σκυλάκια τους με αγιοβασιλιάτικες στολές.  Προφανώς ο στόχος δεν είναι η πρωτιά στον αγώνα, αλλά η συμμετοχή στο χαρούμενο κλίμα που επικρατεί στην πόλη. Και οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να κάνουν δωρεές, που πηγαίνουν σε διάφορες φιλανθρωπικές ομάδες.

Οι γονδολιέρηδες της Βενετίας διοργανώνουν κι άλλη μια γιορτή, στις 6 Ιανουαρίου- την  befana regatta! Με την ευκαιρία των Θεοφανείων, η «Befana», μια γηραιά κυρία ανεβαίνει σε γόνδολα για να φέρει δώρα σε όλα τα παιδιά, ακόμα και σε αυτά που δεν ήταν … τόσο φρόνιμα. Στο έθιμο αυτό συμμετέχουν δεκάδες γονδολιέρηδες, που ντύνονται ως «γηραιές κυρίες» για τις ανάγκες του εθίμου και στολίζουν τις γόνδολες για να φτάσουν μέχρι το Μεγάλο Κανάλι, όπου περιμένουν όλα τα παιδιά, φρόνιμα και άτακτα, για να πάρουν τα δώρα τους.

Διαβάστε επίσης:

Η ιστορία ενός βάζου που αγοράστηκε 4 δολάρια και πουλήθηκε πάνω από 100.000 (photos/videos)

Ουκρανία: Βρέθηκε συσκευή υποκλοπών στο γραφείο του επικεφαλής των ΕΔ – Τι λένε οι υπηρεσίες ασφαλείας

Γερμανία: Εξελέγη ο πρώτος δήμαρχος πόλης με την υποστήριξη του ακροδεξιού AfD (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06