search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:56
MENU CLOSE

Γκάζι: Αστυνομικοί έλεγξαν τον πιστολέρο και το τζιπ, 4 ώρες πριν τους φονικούς πυροβολισμούς και τον… άφησαν

19.12.2023 14:44
gazi-pyrovolismoi

Στην αποκάλυψη ότι τη νύχτα πριν από τη δολοφονική επίθεση στο Γκάζι, μία ομάδα ΔΙΑΣ είχε σταματήσει για έλεγχο το ανθρακί τζιπ του πιστολέρο, που τραυμάτισε τους 3 Κρητικούς στο Γκάζι και δεν βρήκε βρει τίποτα, προχώρησε (στο Mega) η Σταματία Μάρκου, δικηγόρος του συνοδηγού, ο οποίος έχει ήδη παραδοθεί στην αστυνομία.

Ο έλεγχος έγινε το βράδυ της Κυριακής (17/12) στις 2:15 (η επίθεση έγινε μετά τις 6 πμ), κάτι που επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωσταντία Δημογλίδου, η οποία επίσης συμμετείχε στην εκπομπή του Μέγκα, που έγινε η αποκάλυψη.

Παραδέχθηκε δε το γεγονός λέγοντας ότι «ήταν τυχαίος έλεγχος της ομάδας ΔΙΑΣ, δεν απασχολούσε κανένας από τους δύο και δεν βρέθηκε όπλο. Δεν γνωρίζω, όμως, τι έγγραφα έχει στην κατοχή του για να δικαιολογεί την παρουσία του στη χώρα. Αυτό θα το δούμε όταν συλληφθεί».

Για το ότι η ομάδα ΔΙΑΣ δεν εντόπισε όπλο κατά τον έλεγχο, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ υποστήριξε ότι δεν ξέρει τι ακολούθησε τις επόμενες τέσσερις ώρες μέχρι τη δολοφονική επίθεση κατά των τριών ατόμων στο Γκάζι.

Τα ερωτήματα είναι σοβαρά, καθώς σύμφωνα και με τον συνδικαλιστή των αστυνομικών Σταύρο Μπαλάσκα, ο πιστολέρο ήταν καταζητούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

«Ο δράστης έχει έναν τεράστιο φάκελο στην αστυνομία, είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών και ήδη καταζητούνταν, συνεργάζεται με την Αλβανική μαφία της Ιταλίας» σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας, ενισχύοντας την απορία γιατί δεν συνελήφθη επί τόπου ο δράστης.

Διαβάστε επίσης:

Ρέντης: Ξεκινά η αύριο η προσπάθεια αφύπνισης του αστυνομικού – Ποιες διαδικασίες προβλέπει το πρωτόκολλο

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 20χρονος που συμμετείχε στην καταδίωξη με τον νεκρό 29χρονο αστυνομικό

Ροζ σημαία – Η εικαστικός Γεωργία Λαλέ απαντά μετά τις αντιδράσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:55