search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:26
MENU CLOSE

Ισλανδία: Απόκοσμες εικόνες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου – Η ροή της λάβας μπορεί να συνεχιστεί για μήνες, προειδοποιούν ειδικοί

21.12.2023 17:56
EKRHKSH_ISLANDIA
@accuweather

Απόκοσμες εικόνες από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία κάνουν τον γύρο του κόσμου. Κύματα λάβας ύψους 100 μέτρων ξεπηδούν από μια κορυφογραμμή. Η ροή της λάβας μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα όπως ενημερώνουν οι ειδικοί την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας εξήγησε ότι οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει ότι η ηφαιστειακή έκρηξη στην Ισλανδία θα μπορούσε να συνεχιστεί για μήνες, σύμφωνα με τον independent.co.uk.

Ο Bjarni Benediktsson πρόσθεσε ότι η έκρηξη τη Δευτέρα ήταν «πολύ μεγαλύτερη» από αυτές που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια, τις οποίες περιέγραψε ως «ωραίες τουριστικές εκρήξεις».
Το Ισλανδικό Μετεωρολογικό Γραφείο ενημέρωσε τον χάρτη αξιολόγησης κινδύνου. Φαίνεται ότι έχει μειωθεί η πιθανότητα ανοίγματος νέων ηφαιστειακών «κρατήρων» κοντά στην εκκενωμένη πόλη Grindavik.

Ο νέος χάρτης κινδύνου θα ισχύει έως τις 28 Δεκεμβρίου, εκτός εάν υπάρξει νέα ενημέρωση.

«Το Ισλανδικό Μετεωρολογικό Γραφείο (IMO) εκτιμά ότι η πιθανότητα να σχηματιστεί μια νέα έκρηξη χωρίς προειδοποίηση κοντά στο Grindavik έχει μειωθεί», είπαν, αναφέροντας ότι η έκρηξη παρέμεινε σταθερή την Τετάρτη.

Πρόσθεσαν: «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρόλο που η πιθανότητα σχηματισμού αερισμού στην περιοχή 4 έχει μειωθεί, το επίπεδο κινδύνου σε αυτήν την περιοχή θεωρείται ωστόσο σημαντικό.

«Αν και η δραστηριότητα έχει μειωθεί από την έναρξη της έκρηξης, η ένταση της έκρηξης εξακολουθεί να είναι σημαντική και συγκρίσιμη με τις εκρήξεις στο Fagradalsfjall».

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το μεγαλύτερο δεντρόσπιτο του κόσμου – Έχει μπαρ, εστιατόριο και… άρωμα Χάρι Πότερ (Video)

Κομισιόν: Χαρακτηρίζει ανθεκτική την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας

Ράμα: Διώχνει από τη Χειμάρρα τον ηττημένο υποψήφιο – Παραμένει εκλεγμένος δήμαρχος ο Μπελέρης μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09