search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:12
MENU CLOSE

Αυτό είναι το μεγαλύτερο δεντρόσπιτο του κόσμου – Έχει μπαρ, εστιατόριο και… άρωμα Χάρι Πότερ (Video)

21.12.2023 17:27
dentrospito-vretania
Photo: alnwickgarden.com

Δίπλα στον μεγαλύτερο παιδότοπο του κόσμου και σε ένα κάστρο που το γνωρίζουμε από τον Χάρι Πότερ, βρίσκεται το μεγαλύτερο δεντρόσπιτο του κόσμου. Αν σας αρέσει το … σκαρφάλωμα, θα το βρείτε στη Βρετανία – είναι το Δεντρόσπιτο στον Κήπο Άλνγουικ.

Μέχρι το 2019 το μεγαλύτερο δεντρόσπιτο βρισκόταν στο Κρόσβιλ του Τενεσί, στις ΗΠΑ, απλωνόταν σε πέντε επίπεδα και είχε 90 δωμάτια και συνολική επιφάνεια περίπου 10.000 τετραγωνικά μέτρα! Όμως το δεντρόσπιτο αυτό κάηκε το 2019 και τώρα τα σκήπτρα του μεγαλύτερου δεντρόσπιτου πέρασαν στο βρετανικό, που έχει επιφάνεια 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το βρετανικό δεντρόσπιτο λειτουργεί από το 2005 και έχει γίνει σημείο αναφοράς χάρη στο εστιατόριο που προσφέρει «μοντέρνο βρετανικό μενού» δίπλα στο τζάκι.

Το μενού αλλάζει κάθε εποχή και γι αυτό τον χειμώνα περιλαμβάνει κλασικά πιάτα, όπως αρνίσιες και χοιρινές μπριζόλες, χτένια και ριζότο μανιταριών.

Στο δεντρόσπιτο λειτουργεί επίσης μπαρ που σερβίρει τσάι και κλασικά χριστουγεννιάτικα σάντουιτς. Βεβαίως στον χώρο φιλοξενούνται διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Πραγματικά ενδιαφέρον μέρος για γεύμα. Καταπληκτική κατασκευή», έγραψε ένας επισκέπτης στο Trip Advisor. Κι ένας άλλος το χαρακτήρισε «μαγικό μέρος».

Ο Μαρκ Μπρέισελ, διευθυντής του Κήπου Αλνγουικ, δήλωσε στην Sun ότι «το δεντρόσπιτο είναι ένα απίστευτο επίτευγμα μηχανικής και αρχιτεκτονικής και προσελκύει επισκέπτες απ΄  όλο τον κόσμο. Είναι μαγικό μέρος, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν στις κρεμαστές γέφυρες, ενώ οι γονείς θα βρουν κάτι για φαγητό – είτε ένα γρήγορο πιάτο, είτε πιο γκουρμέ γεύσεις».

Πολλοί συνδυάζουν το γεύμα στο δεντρόσπιτο με μια επίσκεψη στο γειτονικό κάστρο του 11ου αιώνα, όπου γυρίστηκαν σκηνές για δύο ταινίες του Χάρι Πότερ.

Διαβάστε επίσης:

Γκρέτσο: Ταξίδι στο ελληνικό χωριό, στην Ιταλία, όπου στήθηκε η πρώτη φάτνη από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης (videos/photos)

ΗΠΑ: Αφροαμερικανός πέρασε μισό αιώνα στη φυλακή για φόνο που δεν έκανε – Δικαιώθηκε 48 χρόνια μετά (photos/videos)

Συρία: Επτά νεκροί στρατιωτικοί από νάρκη του ISIS

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:12