search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:56
MENU CLOSE

UEFA για δικαίωση European Super League: Δεν σημαίνει και έγκριση – Θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο

21.12.2023 13:48
uefa nea filadelfeia 88- new

Επίσημη θέση σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία η UEFA δεν μπορεί να διατηρεί μονοπώλιο στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, πήρε η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η UEFA, η δικαστική απόφαση δεν δικαιώνει την European Super League και κάνει σαφές ότι θα συνεχίσει ως η ευρωπαϊκή πυραμίδα να υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας.

«Η UEFA παραμένει αποφασιστική στη δέσμευσή της να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πυραμίδα ποδοσφαίρου, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τα ευρύτερα συμφέροντα της κοινωνίας», αναφέρει.

«Ελπίζουμε ότι η πυραμίδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που βασίζεται στην αλληλεγγύη, την οποία οι οπαδοί και όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν δηλώσει ως αναντικατάστατο πρότυπό τους, θα διαφυλαχθεί έναντι της απειλής απόσχισης από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία», καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

«Αυτή η απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση ή επικύρωση της λεγόμενης “Super League”. Υπογραμμίζει μάλλον ένα προϋπάρχον έλλειμμα εντός του πλαισίου προέγκρισης της UEFA, μια τεχνική πτυχή που έχει ήδη αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί τον Ιούνιο του 2022. Η UEFA είναι πεπεισμένη για την αξιοπιστία των νέων κανόνων της και συγκεκριμένα ότι συμμορφώνονται με όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς νόμους και κανονισμούς.

Η UEFA παραμένει αποφασιστική στη δέσμευσή της να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πυραμίδα ποδοσφαίρου, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τα ευρύτερα συμφέροντα της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο συλλογικά με εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, συλλόγους, φιλάθλους, παίκτες, προπονητές, θεσμικά όργανα της ΕΕ, κυβερνήσεις και εταίρους.

Ελπίζουμε ότι η πυραμίδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που βασίζεται στην αλληλεγγύη, την οποία οι οπαδοί και όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν δηλώσει ως αναντικατάστατο πρότυπό τους, θα διαφυλαχθεί έναντι της απειλής απόσχισης από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο CEO της εταιρείας «A22» Μπερντ Ράιχαρτ, η οποία εκπροσωπεί τη European Super League, γνωστοποίησε πως οι αγώνες της Λίγκας θα μεταδίδονται δωρεάν.

«Για τους φιλάθλους: Προτείνουμε τη δωρεάν παρακολούθηση όλων των αγώνων της European Super League, ενώ αναφορικά για τις ομάδες: Τα έσοδα κι οι δαπάνες αλληλοϋποστήριξης θα είναι εγγυημένα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας για Ολυμπιακό: Η παθολογική αγάπη μου για το καθαρό και έντιμο ποδόσφαιρο δεν έχει χρώμα

Euroleague: Μυθική ανατροπή και τεράστιο «διπλό» – Μονακό-Παναθηναϊκός 90-91

Super League: Άι Βασίλης… ο Γερεμέγεφ και νικηφόρο πέρασμα του Παναθηναϊκού από τον Βόλο με 3-0 (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:56